Daugavpils novadā tiek izsludināta akcija “Muzeja stunda”

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Daugavpils novada muzeji – Raiņa māja Berķenelē, Skrindu dzimtas muzejs un Naujenes Novadpētniecības muzejs – aicina visus interesentus piedalīties akcijā „Muzeja stunda”, kas šogad norisināsies no 3. – 30.aprīlim.

Inese Bērziņa pastāstīja portāla Gorod.lv korespondentei, ka pērn jau tika organizēta līdzīga akcija Raiņa mājā Berķenelē, tāpēc šogad radās doma apvienot spēkus un izsludināt šo akciju sadarbībā ar vēl diviem muzejiem.

Pēc I.Bērziņas vārdiem, muzeju darbinieki sagatavos četras dažādas programmas dažāda vecuma bērniem – pirmsskolas vecuma bērniem, 1.-4.klašu skolēniem, pusaudžiem (5.-8.klase) un vidusskolēniem (9.-12.klase). Tādējādi ar spēļu, multfilmu, dažādu jautājumu un dokumentālo filmu palīdzību bērniem tiks sniegta informācija, kura netiek pasniegta skolā un nav atrodama internetā.

Muzeju stundu mērķis ir ne tikai vēlme padziļināt bērnu un jauniešu zināšanas par ievērojamu novadnieku dzīvi un darbību, bet arī Daugavpils novada popularizēšana.

Jāatzīmē, ka Daugavpils novada iedzīvotājiem dalība akcijā ir bezmaksas, savukārt pilsētnieki var pieteikties pasākumam, samaksājot 5 latus. 


Написать комментарий