Četrgadīgi bērni dienā spēj uzdot vairāk nekā 300 jautājumus

foto: vkurse.ua
foto: vkurse.ua

Ja jums liekas, ka vakarā pēc dienas, kas pavadīta kopā ar mazuli, esat izturējusi piecpadsmit kārtas spēlē "Uzmini nu!", tad jums ir taisnība, raksta dailymail.co.uk

Pētījumi liecina, ka mazi bērni dienā spēj uzdot 288 jautājumus jeb 23 jautājumus stundā. Tas ir vairāk, nekā stundā atbild, piemēram, britu premjerministrs Deivids Kamerons.

Visziņkārīgākās ir četrgadīgas meitenes, tās dienas laikā spēj uzdot 390 jautājumus, citiem vārdiem sakot, ik pēc vienas minūtes 56 sekundēm no viņu mutes atskan viens jautājums. Turpretī deviņus gadus veci puisīši pa dienu vidēji uzdod vien 144 jautājumus.

Jaunākajā pētījumā tika iztaujātas tūkstotis māmiņu, kuras mājas audzina divus līdz četrus gadus vecus mazuļus. "Nopratināšana" vidēji ilgst vairāk nekā divpadsmit stundu, visaktīvākā tā ir ēšanas laikā, kā arī ejot pastaigā vai uz veikalu.

Pieci grūtāk atbildami jautājumi esot šādi: Kāpēc ūdens ir slapjš? Kas atrodas aiz horizonta? Kas ir noticis ar ēnām? Kāpēc debesis ir zilas? Kā zivis spēj elpot zem ūdens?

Teju četras piektdaļas mazuļu labprātāk uzdodot jautājumus mātēm, jo tēvi tāpat uzdos jautājumus mammām, atklāts pētījumā. Protams, bērnam pieaugot, jautājumi kļūst aizvien sarežģītāki un mammām kļūst aizvien grūtāk uz tiem atbildēt.

Starp citu, sākumskolas skolotājai tiek uzdoti vien deviņpadsmit jautājumi stundā, Ārstam – astoņpadsmit, klientu servisa pārstāvim – septiņpadsmit, bet vidusskolas skolotājam – tikai četrpadsmit jautājumi stundā.


Написать комментарий