Mazā sirds gaida…

foto: bildespardzivi.lv
foto: bildespardzivi.lv

Rēzeknes Bērnu patversme aicina atsaukties labsirdīgus, iejūtīgus, izpalīdzīgus cilvēkus, kas ir gatavi uzņemt savās ģimenēs patversmes bērnus uz vasaras brīvlaiku, palīdzēt viņiem apgūt jaunas prasmes un atjaunot vecās iemaņas, kā arī nodrošināt bērniem ģimenisku vidi, mācīt līdzjūtību un sapratni pret tuvāko, kā arī rādīt ģimenes tradīcijas, ziņo Rēzeknes pašvaldības portāls.

Katra cilvēka dzīvē ļoti svarīga loma ir ģimenei. Tā dod drošības sajūtu, mīlestību, sapratni, atbalstu un patvērumu no visām dzīves grūtībām un problēmām. Jebkura vecuma cilvēks izjūt asu nepieciešamību pēc ģimenes, bet īpaši tā ir vajadzīga bērnam.

Diemžēl mūsdienās ir bērni, kuriem trūkst ģimenes siltuma un mīlestības, bet viņi vēlas, kaut uz laiku, izjust to. Vēl joprojām daudziem bērniem bērnība paiet bērnu namā, taču ikviens bērns grib piedzīvot to, kā tas ir – būt īstā ģimenē. Viesošanās ģimenē bērnam palīdz gūt priekšstatu par ģimenes vērtībām, attiecībām, apgūt sociālās prasmes, kā arī attīstīt dažādas praktiskas iemaņas. Turklāt bērns iegūst apziņu, ka līdzās ir uzticams cilvēks, kas uzklausīs, sapratīs, varēs sniegt padomu un iedrošināt. Tā ir neatsverama pieredze gan pašam bērnam, gan arī viesģimenei.

Viesģimene var būt gan neprecēts cilvēks, gan precēts pāris. Lai kļūtu par viesģimeni, savas dzīvesvietas bāriņtiesā jāiesniedz iesniegums par viesģimenes statusa piešķiršanu. Mēneša laikā bāriņtiesa izvērtē situāciju, kā arī informē par to, kādi dokumenti vēl iesniedzami. Kad viesģimenes statuss piešķirts, jādodas uz bērnunamu, lai kopīgi ar bērnunama darbiniekiem izšķirtos par to, tieši kuram bērnam kļūt par viesģimeni. Bāriņtiesas lēmums par viesģimenes statusa piešķiršanu ir spēkā vienu gadu.

Ar jautājumiem par viesģimenes statusa iegūšanu un bērna viesošanās kārtību ģimenē var vērsties pie Rēzeknes pilsētas domes Sociālās aprūpes pārvaldes Bērnu patversmes vadītāja vietnieces sociālajā darbā I.Kukules t. 26673599, Rēzeknē, Viļānu ielā 10.


Написать комментарий