Daugavpiliešiem paziņoja vairākus pašvaldību vēlēšanu datumus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Drīz Latvijā gaidāmas pašvaldību vēlēšanas. Neskatoties uz to, ka par vēlēšanām tiek daudz runāts, liela daļa cilvēku nezina pašvaldību vēlēšanu precīzu datumu.

Portālā Gorod.lv nesen rīkotā aptauja liecina, ka 59% respondentu zināms pašvaldību vēlēšanu datums, bet 25% aptaujas dalībnieku nezina, kad tas notiks.

Centrālās vēlēšanu komisijas speciālisti veica pētījumu, kura gaitā tika konstatēts, ka tas esot saistīts ar ieilgušo ziemu, situāciju eirozonā un to, ka valsts nevar veiksmīgi pārvarēt ekonomisko krīzi.

Centrālā vēlēšanu komisija nolēma parūpēties par iedzīvotājiem un noteica vairākus pašvaldību vēlēšanu datumus. Pirmā iespēja nobalsot ir jau šodien – aprīļa pirmajā dienā – kad strādās tikai daži vēlēšanu iecirkni, kuri atradīsies Daugavpils universitātē un pilsētas domē.  Sakarā ar to, ka šodien ir svētku diena, iecirkņi strādās tikai no plkst.10:00 līdz 15:00.  Vēlētājiem noteikti jāņem līdzi LR pilsoņa pase.

Nākamā vēlēšanu diena noteikta šī gada 1.maijā. Pēc Daugavpils pilsētas domes organizētās demonstrācijas, kas būs Pilsētas dienu ietvaros gaidāmā uzņēmēju gājiena mēģinājums, tās dalībnieki varēs nobalsot visos vēlēšanu iecirkņos, kuri darbosies no plkst.7:00 līdz 22:00.

Un pēdējā diena, kad varēs piedalīties pašvaldību vēlēšanās, būs Starptautiskā bērnu aizsardzības diena – 1.jūnijs.

Visiem vēlētājiem jāzina, ka, neskatoties uz vairākiem vēlēšanu datumiem, viņi var nobalsot tikai vienu reizi, tādēļ sava izvēle jāizdara nopietni un atbildīgi. 

1. aprīļa ziņa


Написать комментарий