Ceļotājiem uz Kipru jāņem līdzi skaidras naudas rezerves; var cerēt uz cenu samazināšanos

foto: tourism.kulichki.net
foto: tourism.kulichki.net

Kipras dramatiskā parādu krīze Latvijas ceļotājus īpaši neietekmē, tomēr tūrisma jomas pārstāvji iesaka rēķināties ar nepieciešamību pēc skaidras naudas. Tūrisma operatori norāda arī uz izdevīgām cenām braucot uz Kipru.

Ceļojumu biroja Jēkaba aģentūra Mārketinga un projektu vadītājs Juris Alksnis skaidroja, ka, līdzīgi kā Ēģiptes vai Grieķijas gadījumā, nemieri un demonstrācijas tūristus neietekmē, jo ir lokalizēti atsevišķās valsts vietās.

Kiprai tūrisma nozare ir ārkārtīgi svarīga, tāpēc valsts pieliks pūliņus, lai krīzes iespaidu uz to samazinātu. Tāpēc, ja jāizvēlas kur braukt, tad Kipra patlaban ir izdevīgs galamērķis, jo valsts tūrisma nozare, saistībā ar negatīvajām ziņām par valsts ekonomikas stāvokli, lai izvairītos no ceļotāju apmēru  krituma, samazinās cenas. J. Alksnis norādīja, ka šis samazinājums gan būs vien tikai daži procenti.

Jēkaba aģentūras pārstāvis arī atzina, ka ceļotājiem ieteicams ņemt līdzi skaidras naudas līdzekļus, lai nepaliktu bez finansēm situācijā, kad Kiprā ir slēgtas bankas, bet naudas daudzums, kuru iespējams izņemt no bankomātiem, ir ierobežots.

Līdzīgu viedokli pauda arī tūrisma operatora Baltatour tūrisma nodaļas vadītāja Inita Šveide. Viņa norādīja, ka situācija Kiprā ceļotājus var ietekmēt tikai ar ierobežojumiem naudas izņemšanai no bankomātiem. Tūroperatoram patlaban Kiprā nav klientu, bet nākamie uz šo valsti dosies tikai aprīlī, kad situācijai ar bankām būtu jābūt atrisinātai.

Komentējot iespējamo cenu samazināšanos, I. Šveide norādīja, ka to ir grūti prognozēt. Kipra kopumā esot dārga valsts, tomēr esot grūti teikt vai situācija mainīsies, lai krīzes apstākļos sala kļūtu par pievilcīgāku galamērķi.

To, ka tūristiem pagaidām Kiprā nav bijis grūtību, pauda arī SIA Ceļojumu bode valdes loceklis Kaspars Gēgeris. Viņš skaidroja, ka ceļotāji uz Kipras viesnīcas darbu nepārtrauks un lielu ietekmi uz ceļotājiem notiekošais minētajā valstī neatstās.

Db.lv jau vēstīja, ka eirozonas finanšu ministri vienojušies piešķirt Kiprai starptautisko aizdevumu desmit miljardu eiro apmērā, lai neļautu sagrūt salas banku sistēmai un valsts paliktu eirozonā, vēsta ārvalstu plašsaziņas līdzekļi. Neskatoties uz to, Kipras bankas paliks slēgtas līdz ceturtdienai, pavēstījusi valsts Centrālā banka. Tas darīts, lai izvairītos no straujas kapitāla aizplūšanas.


Написать комментарий