Maskava nesniegs finansiālu palīdzību krievu noguldītāju glābšanai Kiprā

foto: news.mail.ru
foto: news.mail.ru

Krievijas valdība nolēmusi nesniegt finansiālu palīdzību krieviem, kuri zaudēs naudu, kas noglabāta divās lielākajās Kipras bankās, svētdien paziņoja Krievijas pirmais vicepremjers Igors Šuvalovs.

«Ja Krievijas pilsoņi zaudēs naudu, tas būs drausmīgs apkaunojums, bet Krievijas valdība negrasās rīkoties šajā situācijā,» viņš sacīja intervijā telekanālam Rossija, piebilstot, ka Kipras bankās bijusi noguldīta arī nauda, par kuru Krievijā nav nomaksāti nodokļi.

Tajā pašā laikā valdība varētu apsvērt palīdzības sniegšanu gadījumā, ja milzīgus zaudējumus cietīs kāds liels uzņēmums, kurā Krievijas valsts ir akciju turētāja. Tomēr katrs gadījums tikšot vērtēts atsevišķi, «publiski un atklāti», sacīja I. Šuvalovs.

Kipras valdība pagājušajā nedēļā paziņoja, ka banku Bank of Cyprus un Laiki Bank klienti, kuru noguldījumu summa pārsniedz 100 tūkstošus eiro (70 tūkstoši latu), varētu zaudēt pat līdz 60% no saviem depozītiem.

Noguldījumu konfiskācija bija nepieciešama, lai Kipra no starptautiskajiem aizdevējiem saņemtu 10 miljardus eiro (septiņi miljardi latu) banku sektora glābšanai un salu valsts iespējamās maksātnespējas novēršanai.


Написать комментарий