Jaunzēlandē legalizētas viendzimuma laulības

foto: focus.lv
foto: focus.lv

Jaunzēlandes parlaments 17.aprīlī pieņēma likumu par viendzimuma laulību legalizāciju, raksta The New Zealand Herald. Par šādu lēmumu nobalsoja 77 deputāti, pret izteicās 44, vēsta lenta.ru

Daudzi skatītāji no homoseksuāļu kustības skaita atbalstīja balsošanas rezultātus ar skaļām gavilēm un aplausiem. Viņi arī izpildīja tradicionālo maori uzvaras dziesmu.

Likums stāsies spēkā augusta vidū, pēc 27 gadiem, kad viendzimuma laulības vairs nebūs par sodāmu noziegumu Jaunzēlandē.
Akts par viendzimuma laulību legalizāciju tika iesniegts parlamentam no deputātes Luīzes Uollas, kura pati ir homoseksuālās attiecībās ar sievieti.

Kā atzīmē izdevniecība, par likumprojektu nobalsoja valsts premjerministrs Džons Ki, kā arī lielākā daļa deputātu no vadošās leiboristu partijas.

Pilsoņu viendzimuma savienības bija atļautas Jaunzēlandē 2005.gadā pēc nacionālās statistikas datiem, kā uzskata valsts, šādas savienības dalībnieki izmantoja praktiski tādas pašas juridiskās tiesības un pienākumus kā laulātie (sieviete un vīrietis).


Написать комментарий