Grūtniecības laikā zobu problēmas sākas no smaganām

foto: maminuklubs.lv
foto: maminuklubs.lv

Ir zināms, ka daudzas nopietnas slimības sākas tieši no zobiem, mutes dobuma veselība spēlē ļoti lielu lomu, ziņo portāls zdravoe.com.

Daudzus neuztrauc tas, ka zobu tīrīšanas laikā asiņo smaganas un zobi ir jūtīgi pret karstu un aukstu... Toties, kad runa iet par bērna veselību, tad zobiem jāpievērš lielāku uzmanību. Grūtnieces vairāk seko savai veselībai, uzturam un dzīves veidam, taču par mutes dobuma veselību dažreiz aizmirst.

Grūtniecības laikā ir hormonālās sistēmas maiņa, tas ietekmē mutes dobuma mikrofloru. Grūtniecēm ir raksturīgas mutes dobuma slimības, kuras izsauc hormonu maiņa. Smaganas asiņo, dažreiz pat sāk kustēties zobi. Grūtniecības laikā ir kalcija trūkums organismā, no tā visvairāk cieš zobi. Ja grūtniecības sākotnējā periodā ir liela toksikoze, tad mutes dobumā palielinās skābes līmenis, tas negatīvi ietekmē zobu emāliju.

Tieši tāpēc grūtniecības laikā nepieciešams pievērst lielāku uzmanību mutes dobuma kopšanai, uzturā lietot kalcija bagātus produktus, un protams problēmu gadījumos vērsties pie speciālista.


Написать комментарий