Skotijas bibliotēkā izveido «Vikipēdijas» pārzinātāja amatu

foto: mygazeta.com
foto: mygazeta.com

Skotijas Nacionālā bibliotēka aicina darbā speciālistu, kas nodarbosies ar materiālu augšupielādi interneta enciklopēdijā "Vikipēdija", ziņo ārvalstu mediji, atsaucoties uz "The Times".

Vakances aprakstā teikts, ka "vikipediatoram" būs jāizlemj, kādas interneta enciklopēdijas sadaļas būs papildināmas ar bibliotēkas resursiem.

Tāpat viņam būs jāapmāca bibliotēkas darbinieki rīkoties ar "Vikipēdiju", jāievieto lapā elektronisko grāmatu kopijas, žurnālus un fotogrāfijas un jānodibina kontakti ar vietējo "Vikipēdijas" kopienu.

"Vikipēdijas" speciālista darbs nebūs pastāvīgs, līgums tiks noslēgts tikai uz četriem mēnešiem. Par padarīto darbu solīta alga vairāk nekā 15 tūkstošu dolāru apmērā.

Bibliotēkā skaidro, ka sadarbība ar "Vikipēdiju" palīdzēs "uzlabot zināšanas un izpratni par Skotijas vēsturi un kultūru".

Kā atzīmē "The Times", tāda pati vakance tika izveidota kādā Anglijas bibliotēkā. Kopš tā laika "vikipediators" Endrijs Greijs ir novadījis vairāk nekā 50 apmacības seminārus par interneta enciklopēdiju.

Bibliotēkas pārstāvis uzsvēra, ka šāda daarbinieka pievienošanās bibliotēkai ir devusi "fantastisku labumu" un iespēju nogādāt materiālus līdz plašai auditorijai.


Написать комментарий