M.Isupova: 9.maijā mācību laikā skolēniem jābūt mācību stundās

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova paziņoja portālam Gorod.lv, ka viņa esot vienisprātis ar skolu direktoriem, kuri uzstāj, lai mācību procesa laikā skolēni atrastos mācību stundās, nevis kādos par godu Uzvaras dienai pilsētā rīkotos pasākumos.  

M.Isupova atzīmēja, ka 9.maijs nav valstī pieņemtā svinamā diena, tādēļ skolās netiek rīkoti īpaši pasākumi, tomēr, ja skolēnu vecāki izlems, ka viņu bērniem jāpiedalās kādā pasākumā par godu 9.maijam, viņi var uzrakstīt iesniegumu uz skolas direktora vārda, kurš mācību laikā ir atbildīgs par skolēniem un mācību procesu.

Ārpus mācību laika ar vecāku atļauju bērni var apmeklēt dažādus pasākumus, paziņoja Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja.

Komentējot portāla rīcībā esošo informāciju par to, daži direktori uzstājīgi iesaka saviem darbiniekiem un skolēniem svētku priekšvakarā neizmantot to simboliku, piemēram, Georgija lentītes, M.Isupova atzīmēja, ka simbolikas izmantošanu reglamentē likums, nevis skolu direktori. 
 


Написать комментарий