Vācijā grib ierobežot braukšanas ātrumu automaģistrālēs

foto: dlearning.ru
foto: dlearning.ru

Vācijas automaģistrālēs nav ātruma ierobežojuma, Vācijas politiķi tuvākajā laikā izstrādās likumprojektu, kurš paredzēs ātrumu ierobežojumu automaģistrālēs, ziņo portāls dplike.ru.

Šis likumprojekts var stāties spēkā, ja vismaz divas politiskās partijas to atbalstīs. Vācijas „Zaļā partija” un sociāldemokrātiskā partija uzstājas par limita ieviešanu līdz 120 km/h visās Vācijas automaģistrālēs.

Partijas deputāti uzskata, ka tāda veida ierobežojumi samazinās siltumnīcefekta gāžu izmešus, tas arī samazinās CSN skaitu. ADAC Eiropas automobiļu asociācija uzstājas pret šo ideju, un apvainoja partijas tajā, ka viņu idejas ir novecojušas. Sākot no automaģistrāļu eksistēšanas CSN skaits sastāda tikai 11% no visiem ceļu satiksmes negadījumu skaita. 60% CSN ar bojā gājušajām personām notiek tieši uz tiem ceļiem, kur ir ātruma ierobežojumi. Tie jau nav pirmie mēģinājumi, kad vēlas ierobežot ātrumu automaģistrālēs. Sociāldemokrātiskā partija centās ierobežot ātrumu jau 2007.gadā un 2012.gadā, taču ierosinājumi bija neveiksmīgi un tos noraidīja valdošās partijas. Viss var mainīties pēc kārtējām parlamenta vēlēšanām, kuras notiks 2013.gada 22.septembrī.


Темы: , , , ,
Написать комментарий