Pirmais koncerts reģionālajā koncertzālē GORS skanēs Vasarsvētkos

foto: rezekne.lv
foto: rezekne.lv

Ar Jāņa Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolas un Latgales vēstniecības GORS simfoniskā orķestra koncertu Vasarsvētkos, 19. maijā sāksies Latvijā pirmās jaunbūvētās reģionālās koncertzāles GORS atklāšanas pasākumi. 19. maijā plkst. 16.00 kultūras draugi aicināti uz GORS iesvētīšanu laukumā pie koncertzāles, informē Rēzeknes pašvaldības portāls.

Savukārt plkst. 17.00 Lielajā zālē izskanēs simfoniskās mūzikas koncerts.

19. maijā plkst. 17.00 Lielajā zālē, kam dots vārds GORS, tiks ieskandināti no Hamburgas atceļojušie koncertflīģeļi „Steinway&Sons” un būs klausāms Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas un Latgales vēstniecības GORS simfoniskā orķestra koncerts ar Jāni Stafecki pie diriģenta pults. Koncerta programmā skanēs Jāņa Ivanova Svinīgā prelūdija, Jozefa Haidna Pirmais koncerts čellam ar orķestri (solists Ivars Bezprozvanovs) un Franča Šūberta Nepabeigtā simfonija.

Ieskandināšanas svinībās ikvienam apmeklētājam būs iespēja ielūkoties arī Mazajā zālē „Zīdaste” – zālei šis vārds dots par godu Latgales vēstniecības GORS arhitektu projektam, kas nosaukts šī retā un skaistā putna vārdā. Uz Ieskandināšanas svinībām ieradīsies vairāki Latgales vēstniecībai GORS nozīmīgi viesi un draugi, tai skaitā mājas arhitekti un būvnieki, garīdzniecības pārstāvji un kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende.

„Simboliski ir tas, ka koncertzāle GORS atklāšanas pasākumu cikls ieskanēsies Vasarsvētkos, jo tie ir gan dabas, gan arī mūsu garīgās atdzimšanas svētki. Tikpat simboliski ir tas, ka pirmie, kas šo ēku ieskandinās, būs Latgales ļaudis. Tāpat arī kino demonstrēšanu 20. maijā iesāksim ar filmām, kas atklāj Latgales stāstus un cilvēkus. Savukārt 1. jūnijā latgaliešu grupas būs tās, kas vienas no pirmajām kāps uz koncertzāles GORS skatuves. Īpašs solās būt arī Latvijas pirmās reģionālās koncertzāles atklāšanas centrālais koncerts 29. un 30. maijā, kad uz skatuves vienkopus redzēsim gan Latgales jaunos māksliniekus, gan arī Latvijā un pasaulē plaši pazīstamus māksliniekus – ērģelnieci Ivetu Apkalnu, pianistu Vestardu Šimku un citus,” teic Latgales vēstniecības GORS vadītāja Diāna Zirniņa.

Latgales vēstniecības GORS atklāšanas pasākumi līdz pat 2. jūnijam priecēs gan profesionālās mākslas cienītājus, gan populārās mūzikas mīļotājus, gan kino gardēžus.

Biļetes uz Latgales vēstniecības GORS Ieskandināšanas koncertu, kā arī citiem atklāšanas pasākumiem var iegādāties „Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā (Rēzeknē tā atrodas Mūzikas instrumentu veikalā Atbrīvošanas alejā 71), kā arī interneta vietnēwww.bilesuparadize.lv. Biļešu rezervācija pa tālruni +371 9000 2000 (darba dienās no plkst. 10 līdz 18, maksa par zvanu 0.48 Ls/min t.sk. PVN). Latgales vēstniecība GORS jeb Austrumlatvijas koncertzāle atrodas Rēzeknē, Pils ielā 4.


Написать комментарий