Fani Helsinkos: Vismaz vienu spēli vērojuši 4000 cilvēku, “Baltajos kreklos” izdzertas 900 pintes alus

foto: www.delfi.lv
foto: delfi.lv

Visi latviešu hokeja līdzjutēji, kas līdz pēdējam brīdim bija kopā ar izlasi Helsinkos, ir atbraukuši mājās. Vietne "sportadraugiem" ir apkopojusi dažus hokeja čempionāta skaitļos no fanu viedokļa.

4000 – apmēram tik Latvijas hokeja izlases līdzjutēju klātienē vēroja vismaz vienu Latvijas izlases spēli Helsinkos. Visvairāk – apmēram 2000 līdzjutēju, tribīnēs bija turnīra sākumā, atbalstot mūsējos spēlēs pret Krieviju un ASV. Vismazāk mūsu līdzjutēju bija pēdējā spēlē pret mājiniekiem, kurā Latvijas valstsvienībai izdevās izcīnīt vienu punktu. Daži uz Helsinkiem devās pat divas reizes. Daudzi fani neslēpa – viņi par došanos uz Helsinkiem izlēma pēdējā brīdī, un ne mirkli nenožēloja savu lēmumu.

20 – par tik eiro no spekulantiem pirms spēlēm Helsinkos varēja iegādāties 1.kategorijas biļetes, kuru oficiālā cena kasēs bija 42,50 eiro.

40 – par tik eiro varēja nopirkt otrās kategorijas biļetes no spekulantiem uz spēli Latvija – Somija.

900 – tik pintes alus Latvijas hokeja līdzjutēji izdzēra 4. un 5. maija vakarā Helsinku "Baltajos kreklos". Normāli vienā vakara "Pete Pub" tiekot izdzertas 300 pintes alus.

7 – tik pudeles šņabja divos vakaros izdzēruši līdzjutēji Helsinku "Baltajos Kreklos". Parasti šāds apjomu somi izdzerot divās nedēļās.

30 – tik glāzes Helsinku "Baltajos Kreklos" esot saplēstas tajās divās dienās, kamēr tur skanēja latviešu mūzika. Mazliet neticami, jo, piemēram, Bratislava Balti Krekli īpašnieks sūdzējās, ka tālajā 2011. gadā letiņi esot saplēsuši ap 700 glāžu.

4 – tik daudz kilogramus svarā esot pieņēmies mūziķis Normunds Jakušonoks, kamēr dzīvojis Helsinkos.

100 - apmēram tik latviešu klātienē vēroja spēli pret Somiju. Spēli vēroja arī 11000 somu. Ik pa brīdim Latvijas balss bija skaidri dzirdama. Tā kā 100 letiņi mierīgi var mēoties balss spēkiem ar 110 reizes lielāku somu pūli


Написать комментарий