Ir nosaukti 2013.gada labākie un sliktākie automobiļi

foto: auto.lafa.kz
foto: auto.lafa.kz

JD Power un Associates aģentūra ir sastādījusi automobiļu reitingu, kur klienti izvietoja labākos un sliktākos automobiļus. 2013.gada labākā automobiļa marka pēc reitinga datiem ir Jaguar, bet labākais automobilis ir Skoda Superb, ziņo portāls www.livecars.ru.

Aģentūras speciālisti Lielbritānijā aptaujāja 16 tūkstošus automašīnu īpašniekus, viņi atbildēja uz jautājumiem, kuri bija saistīti ar automašīnas ekspluatāciju pirmajos trijos lietošanas gados. Aģentūras speciālistiem izdevās savākt datus par 116 automašīnu modeļiem, kuriem ir trīs un mazāk gadu.

Aptaujas laikā automašīnu lietotajiem vajadzēja izlikt atzīmes pēc 66 kritērijiem, atbildes bija summētas un atspoguļotas izveidotajā reitingā.

Uzvaru Jaguar uzņēmumam nodrošināja Jaguar XF automašīna, kura ieņēma trešo vietu. Automašīnu ražotāju reitingā otro un trešo vietu ieņēma Lexus un Honda.

Lexus lietotāji atzīmēja, ka ir ļoti laba klientu apkalpošanas sistēma. Automašīna Lexus RX ieņēma ceturto vietu kopējā automašīnu reitingā un uzvarēja nominācijā „Labākais džips”.

Par sliktāko automobiļu marku bija atzīta Chevrolet firma, un sliktākais auto - Chevrolet Spark.
Labākās automobiļu markas:
1. Jaguar
2. Lexus
3. Honda
4. Skoda
5. Mercedes-Benz
6. Land Rover
7. Volvo
8. Toyota
9. Nissan, Seat, Volkswagen
Sliktākās automobiļu markas:
27. Chevrolet
26. Alfa Romeo
25. Mitsubishi
24. Peugeot
23. Fiat
Labākie automobiļi:
1. Skoda Superb
2. Skoda Yeti
3. Jaguar XF
4. Citroen DS3, Lexus RX
6. Honda Jazz, Volkswagen Passat CC
8. Volvo S60/V60
9. Lexus IS, Mercedes-Benz B-class, Toyota Prius

Sliktākie automobiļi:
116. Chevrolet Spark
155. Alfa Romeo Mito
114. Fiat Grande Punto/Punto Evo
113. Ford Ka
112. Fiat Panda
JD Power pētījums tiek veikts sadarbībā ar What car? žurnālu.  Respondentu vidējais vecums ir 50 gadi. 58% aptaujāto bija vīrieši. Kopsummā aptaujātie nobrauca 547 miljonus 177 tūkstošus kilometru.
 


Написать комментарий