'Baltā saraksta' dalībniekiem piedāvās jaunus labumus

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Ar saviem priekšlikumiem Padziļinātās sadarbības programmas jeb tā dēvētā 'baltā saraksta' dalībnieku priekšrocībām nākušas klajā Iekšlietu ministrija (Iem) un Veselības ministrija (VM).

Saskaņā ar Finanšu ministrijā (FM) sniegto informāciju IeM pašlaik izstrādā grozījumus Ministru kabineta noteikumos, lai 'baltā saraksta' dalībniekiem par 10% samazinātu maksu par vairākiem ministrijas Informācijas centra pakalpojumiem – sodu reģistra izziņas tulkošanu angļu un krievu valodās, kā arī datu apmaiņas programmatūras moduļa izstrādi. Tāpat lētāk būs iespējams saņemt ziņas no Sodu reģistra un integrētās iekšlietu informācijas sistēmas.

Padziļinātās sadarbības programmas dalībniekiem arī plānots atvieglot nosacījumus skaidras naudas inkasācijas transportlīdzekļiem nepieciešamās caurlaides saņemšanai, norāda FM Komunikācijas nodaļas vadītāja vietniece Lelde Kaunese.

Savukārt VM 'baltā saraksta' uzņēmumiem plāno piešķirt priekšrocības, piesakoties atlasei uz valsts apmaksātu veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu. 'Turklāt tiek plānots samazināt administratīvo slogu, paredzot atvieglojumus izziņu iesniegšanai,» klāsta L. Kaunese. Viņa arī piebilst – no šā gada, arī neveicot grozījumus normatīvajos aktos, priekšrocības programmas dalībniekiem var piedāvāt Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde. Tā ātrāk iespējams apstiprināt ielūguma un izsaukuma pieprasījumus (trīs darba dienu laikā pašlaik normatīvajos aktos paredzētā piecu darba dienu termiņa vietā nodarbinātības gadījumos), ja vien uzaicinātajai personai nav jāveic papildu pārbaude paaugstināta terorisma riska valsts pilsonības dēļ, kā arī ātrāk tiek izskatīti uzturēšanās atļaujas dokumenti (15 dienu laikā noteikto 30 dienu termiņa vietā).

Padziļinātās sadarbības programma sāka darboties pērn jūlija sākumā un tās ietvaros paredzēta nodokļu maksātāju ciešāka sadarbība ar Valsts ieņēmumu dienestu (VID) nodokļu saistību izpildei. Šā gada 11.jūnijā 'baltajā sarakstā' bija iekļauts 41 uzņēmums, bet 37 dalība atteikta.


Написать комментарий