Eiropā jaunā 'Chevrolet Corvette' maksās no 70 tūkstošiem eiro

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Kompānija "Chevrolet" paziņojusi jaunā "Corvette Stingray" modeļa cenas Eiropas tirgum. Tirdzniecībā automobilis nonāks šoruden un jau standartā tas būs bagātīgāk aprīkots nekā ASV tirgū.

Vācijā, Francijā un Horvātijā jaunās paaudzes "Chevrolet Corvette Stingray" maksās no 69,9 tūkstošiem eiro, bet Itālijā un Spānijā – attiecīgi no 70,9 un 79,9 tūkstošiem eiro. Tādējādi "Chevrolet Corvette Stingray" maksās vairākus desmitus tūkstošus lētāk nekā, piemēram, līdzīgas jaudas "Audi R8" vai "Porsche 911 Carrera S".

Salīdzinājumam – ASV tirgū "Chevrolet Corvette Stingray" maksā no 52 tūkstošiem dolāru jeb 39 tūkstošus eiro.

Eiropas tirgū automobilis jau standartā būs aprīkots ar "Z51" pakotni, kas pircējiem ASV ir papildus aprīkojumā par divarpus tūkstošiem dolāru. "Z51" pakotnē ir virsbūves papildus aerodinamiskie elementi, pašbloķējošais diferenciālis ar elektronisko vadību, spēcīgākas bremzes, citādi riteņu diski, sportiskāka regulējuma balstiekārta un stūres sistēma, kā arī elektroniski regulējamā balstiekārta (ASV tirgū tā ir opcija par nepilniem diviem tūkstošiem dolāru) un sportiskāka skanējuma izplūdes sistēma (ASV pircējiem kā papildus aprīkojums par 1195 dolāriem).

Rezultātā "Chevrolet Corvette Stingray" jau bāzes versijā attīstīs 466 zirgspēku jaudu un 630 ņūtonmetru griezes momentu. Atgādinām, ka ASV bāzes versijā 6,2-litru V8 motors attīsta 461 ZS un 623 Nm. Dzinējs sajūgts ar septiņpakāpju mehānisko pārnesumkārbu, bet par papildus samaksu pieejama arī sešpakāpju automātiskā transmisija.


Темы: , , , ,
Написать комментарий