Brazīlijas lielākās pilsētas piekāpušās protestētājiem par sabiedriskā transporta cenām

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Brazīlijas lielākās pilsētas Sanpaulu un Riodežaneiro trešdien piekāpušās protestētāju prasībām un samazinājušas transporta biļešu cenu, vēsta laikraksts „The Wall Street Journal”.

Jau vēstīts, ka pirmdien Brazīlijas lielākajās pilsētās vairāk nekā 200 000 cilvēku izgāja ielās, paužot neapmierinātību ar valdības ekonomisko politiku un milzu tēriņiem pasaules futbola čempionāta rīkošanai, paralēli palielinot sabiedriskā transporta biļešu cenas. Lielākās demonstrācijas notikušas Riodežaneiro un Sanpaulu.

Šīs protesta aktivitātes ir lielākās Brazīlijā pēdējo 20 gadu laikā. Lai arī valsts prezidente Dilma Rusefa izteikusi gatavību rosināt izmaiņas sociālajā jomā par labu valsts iedzīvotājiem, tomēr šis viņas izteikums maz mierinājis sadusmotos iedzīvotājus.

"Mēs esam pret šādu Brazīlijas maitāšanu. Veselība, bezdarbs, izglītība. Viss ir tik nepareizi!" izteicies kāds no masu demonstrāciju dalībniekiem.

Sanpaulu pilsēta šajās demonstrācijās pamatīgi cietusi - vandāļi postījuši veikalus un bankas, ap 20 nemiernieku aizturēti. Pašlaik pilsētas ielās plānots nosūtīt papildspēkus nemieru mazināšanai.


Написать комментарий