P.Dzalbe: Pirmais, ko darīšu jaunajā Domes sastāvā, – pildīšu priekšvēlēšanu solījumus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Vienīgais Daugavpils pilsētas domē atkārtoti ievēlētais deputāts Pēteris Dzalbe paziņoja portālam Gorod.lv, ka pirmais, ko viņš darīs jaunajā Domes sastāvā, - pildīs priekšvēlēšanu laikā izteiktos solījumus.

P.Dzalbe atzīmēja, ka minētie solījumi galvenokārt attiecas uz komunālo pakalpojumu tarifu mazināšanu, tādēļ tuvākajā laikā jāpārbauda Daugavpilī noteikto tarifu ekonomiska pamatotība.

„Valsts kontrole pārbaudīja pašvaldības uzņēmumus un uzdeva „mājasdarbu” – pierādīt noteikto tarifu pamatotību un izlabot konstatētos trūkumus. Pienācis laiks paskatīties, kā izpildīts šis „mājasdarbs”, vai tas ir izpildīts”, atzīmēja deputāts.

P.Dzalbe izteica simtprocentīgu pārliecību, ka līdz septembrim Daugavpilī tiks samazināta sašķidrinātas gāzes cena, kuru piegādā DzKSU. Pēc deputāta vārdiem, ir saņemts slēdziens par to, ka DzKSU nebija tiesību piegādāt gāzi bez iepirkuma procedūras rīkošanas, ja tā tiks izsludināta, cena tiks samazināta. Deputāts esot gandrīz pārliecināts, ka līdz septembrim tiks atrisināts arī atkritumu izvešanas jautājums.

Atbildot uz jautājumu, kā viņš rīkosies gadījumā, ja tiks atklāti pārkāpumi, kuri tika pieļauti kāda no pašreizējo deputātu vadības laikā, P.Dzalbe atzīmēja, ka pastāv likums un kompetentās instances, kuri nepieciešamības gadījumā tiks skaidrībā.

Jāatzīmē, ka visus ar pašvaldības uzņēmumu darbu un tarifiem saistītos svarīgākos jautājumus lemj deputātu vairākums, tādēļ par to ir atbildīgs katrs deputāts, kas atbalsta jebkura lēmumu apstiprināšanu.


Написать комментарий