Āboltiņa: 'Vienotības' premjera kandidāts, visticamāk, būs Dombrovskis

foto: ru.electionsmeter.com
foto: ru.electionsmeter.com

Stāsti, ka Latvijas premjers Valdis Dombrovskis esot noguris, kā arī runas par premjera došanos uz Eiropu, esot mīti.

Premjers, visticamāk, būšot Vienotības premjera kandidāts arī nākamajās Saeimas vēlēšanās 2014.gadā, intervijā Latvijas Radio atklāja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V).

„Visi tie stāsti, ka Dombrovskis varētu būt noguris vai arī dosies uz Eiropu ir mīti, domāju, ka mūsu premjers ir labi pastrādājis, lai varētu vadīt valdību arī Latvijas Eiropas Savienības (ES) prezidentūras laikā,” norādīja Āboltiņa.

Jau vēstīts, ka Dombrovskis tiek minēts kā viens no kandidātiem uz Eiropas Komisijas (EK) prezidenta amatu. To ziņoja Vācijas laikraksts "Frankfurter Allgemeine Zeitung" (FAZ), atsaucoties uz Eiropas Parlamenta deputātu teikto.

Tāpat Āboltiņa minēja, ka, lai gan šobrīd koalīcija esot kašķīga, tā tomēr esot stabila.

Komentējot notikušās pašvaldību vēlēšanas, Āboltiņa uzsvēra, ka latvisko partiju kašķi un centieni vienai otru apkarot, nevieš uzticību vēlētājos, ka labējās partijas ir spējīgas pārvaldīt valsti.

Līdzīgas domas par labējo partiju sašķeltību Āboltiņa arī pauda uzreiz pēc 2013.gada pašvaldību vēlēšānu rezultātiem. Āboltiņa arī tolaik minēja, ka vēlēšanu rezultāti Rīgā būtu labāki, ja labējie politiskie spēki - "Vienotība", Nacionālā Apvienība, Reformu partija un ZZS būtu piedāvājušas vienotu sarakstu.


Написать комментарий