Ieguldot vairākus miljonus eiro, Aldaris plāno atjaunot vēsturisko alus darītavu

foto: db.lv
foto: db.lv

Alus darītava Aldaris grasās uzsākt rekonstrukcijas darbus - atjaunot vēsturisko alus darītavu un alus muzeju, informē uzņēmuma pārstāvji.

Pēc tam, piesaistot sadarbības partnerus, plānots turpināt attīstīt daļu no Aldara teritorijas kā sabiedriski aktīvu kultūras centru, kurā ir restorāns, mazi veikaliņi, amatnieku darbnīcas un prezentācijas telpas.

Patlaban projekts vēl ir sākuma stadijā, tādēļ precīzs investīciju apjoms nav zināms, tomēr kopumā plānots ieguldīt vairākus miljonus eiro, Db.lv stāstījaAldara pārstāve Laura Krastiņa. Patlaban kompānija ir uzrunājusi vairākus vēsturisko alus darītavu iekārtu tirgotājus, un to piedāvātās cenas ir atšķirīgas, norāda L. Krastiņa.

Tiek plānots, ka vēsturiskā alus darītava savu darbu uzsāks pirms nākamās alus sezonas un tajā tiks brūvētas Premium alus šķirnes ierobežotos apjomos un ekskluzīvs alus pēc pasūtījuma. Alus tiks pildīts dažāda tilpuma un dizaina pudelēs, kā arī mucās. Brūvēšanas un pildīšanas procesā lielākoties tiks izmantots roku darbs.

«Pasaulē arvien vairāk lielo alus darītavu sāk brūvēt īpašas Premium alus šķirnes, jo to pieprasa alus cienītāji,» norāda Aldara izpilddirektors Veli Peka Tennila (Veli Pekka Tennila).

Vēsturiskā alus darītava atradīsies tajā pašā ēkā, kurā meklējami  Aldara pirmsākumi un kur agrāk atradās alus darītava Waldschlösschen (Meža pils).

Šajā ēkā atradīsies arī alus muzejs. «Muzeju nakts pieredze apliecina, ka cilvēkiem ir ļoti liela interese par Latvijas alus tradīcijām un brūvēšanas noslēpumiem, tādēļ turpinām virzīt un attīstīt šo iniciatīvu,» norāda L. Krastiņa.

Alus darītavas attīstības plāns izstrādāts kopā ar Kalnciema kvartāla arhitektiem.
Aldara alus darītava ir senākā ražotne Sarkandaugavā, kas saglabājusies līdz mūsdienām.
Alus darītava ieguva Aldara nosaukumu publiskā aptaujā 1937. gadā, kurā piedalījās 3339 cilvēku.


Написать комментарий