Daugavpils sportisti devušies uz Pasaules Universiādi

foto: kazantimes.com
foto: kazantimes.com

No 6. līdz 17. jūlijam Kazaņā norisināsies 27. Pasaules Universiāde, kura sapulcēs vairāk nekā 10 tūkstošus sportistus no 162 pasaules valstīm. 120 sportisti pārstāvēs arī Latviju, ziņo sporta pārvaldes portāls.

Pasaules Universiāde ir viens no šī gada vērienīgākajiem sporta forumiem. Šogad medaļas tiks sadalītas 27 dažādos sporta veidos, starp kuriem būs arī jaunpienācēji – bokss, jostu cīņa, regbijs 7, sambo un sinhronā peldēšana. Sporta veidu skaits ir rekordliels un tam atbilst arī kopējais medaļu komplektu skaits – 351. Šie skaitļi pārsniedz pat Londonas Olimpiādes spēlēs izcīnītos 302 medaļu komplektus!

Pasaules Universiādē 27 sporta veidos kopumā sacentīsies 10 442 sportisti – studenti. Vislielākās sportistu delegācijas būs no Krievijas, Ukrainas, ASV un Japānas. Tik liels dalībvalstu skaits Pasaules Universiādēs līdz šim vēl nav bijis.

Latviju Kazaņā pārstāvēs 120 sportisti no dažādām Latvijas augstskolām. Šajās sacensībās var piedalīties studenti līdz 28 gadu vecumam. Daugavpils Universitātes godu pārstāvēs 15 sportisti, bet kopā ar delegāciju dosies arī trīs treneri.

Lielas cerības tiek saistītas ar Latvijas volejbola izlasi, pie tam tās pamatkodolu veidos Daugavpils spēlētāji – Deniss Petrovs, Aleksandrs Samuilovs, Sergejs Nikolajevs, Ēriks Voroņko, Edgars Točs, Mārtiņš Jansons, Dmitrijs Lavrenovs. Komandu trenēs Edgars Savickis un Elmārs Rudovičs.

Uz panākumiem Daugavpils var cerēt paukošanā, jo starp dalībniekiem būs Jurijs Sjanita un Artūrs Šilins. Kopā ar viņiem devies arī treneris Aleksandrs Pļaskins.

Laba iespēja sevi pierādīt būs pilsētas labākajam peldētājam Pāvelam Vilcānam, airētājai Ludmilai Ivanovai, cīkstoņiem Ivanam Kolosovam un Karolinai Tjapko, kā arī svarcēlājiem – Vadimam Sļesarevam un Vadimam Koževņikovam.

Starp citu, Latvijas universitāšu pārstāvjiem būs Dmitrijs Jurkevičs, Imants Lagodskis un Ivans Kolosovs.


Написать комментарий