'Jutos šausmīgi, bet ieēst nespēju,' anorektiķe par grūtniecībā piedzīvoto

foto: Privātais arhīvs
foto: Privātais arhīvs

Ar neizsakāmi tievajiem locekļiem un skaidri saskatāmajām ribām, divdesmit vienu gadu vecā Hollija Grifitsa šķiet pārāk vārga, lai pārvietotos saviem spēkiem, kur nu vēl iznēsātu veselīgu mazuli.

Tomēr meitene ir jau astotajā grūtniecības mēnesī, un, sverot vien 50 kilogramu un esot 1,73 m gara, Hollija apņēmīgi cīnās par anoreksijas uzveikšanu, lai dotu dzīvību veselam mazulim, vēstī "Daily Mail".

Hollija ar anoreksiju slimo jau kopš astoņu gadu vecuma, tomēr meitene jau ir pamanījusies dzemdēt dēlu Dilanu, kam šobrīd apritējuši jau divi gadi. Neraugoties uz draudiem Dilana dzīvībai, Hollija grūtniecības laikā centās saglabāt slaidumu, uzņemot vien 800 kaloriju dienā, lai gan grūtniecēm ieteicama vismaz 2000 kalorijām bagāta ēdienkarte.

Arī šobrīd meitene uzņem pārāk maz pārtikas, ko ar bažām uzlūko ārsti, tomēr pagaidām medicīniskās pārbaudes liecina, ka ar gaidāmo meitiņu, ko Hollija sauks par Islu, viss ir kārtībā.

"Es saprotu, ka man ir jāēd par diviem, tomēr ir grūti atvairīt balsis manā galvā, kas nemitīgi saka, ka esmu resna. Kad uzzināju, ka esmu stāvoklī, jutos šausmināta, jo grūtniecība nozīmē svara pieaugumu.

Man bija mokošas rīta nelabumu lēkmes, kas samazināja manu svaru, saasinot anoreksiju. Apsvēru lietot caurejas līdzekļus, tomēr mans organisms reaģēja pats. Kādu brīdi no ēšanas nebaidījos, jo barību tāpat atvēmu," kādā intervijā atzinusi Hollija, kura ir saderinājusies ar savu mīļoto vīrieti, fitnesa treneri Harisonu Bogbanovu.

Kad Hollija gaidīja savu pirmo mazuli, viņas svars bija tik katostrofāli zems, ka mazuļa attīstīšanās salauza meitenes ribas. Esot trīsdesmit septītajā grūtniecības nedēļā, Hollijai tika veikta stimulēšana, un dēliņš Dilans pasaulē nāca vien pēc desmit minūtes ilgām dzemdībām.

Dēls piedzima vesels, sverot 2 kg 500 g, sniedzot Hollijai milzu atvieglojumu, kā arī sagādājot vainas apziņu par sava bērna pakļaušanu briesmām.

Meitene ar anoreksiju sāka slimot astoņu gadu vecumā, un tās iemesls, kā uzskata Hollija, ir apkārtējos piediens būt slaidai, jo Hollija nodarbojās ar baletdejošanu.

Jau 12 gadu vecumā Hollija tika nogādāta slimnīcā, vecākiem konsultējoties ar psihiatru, jo meitene svēra vien 31 kilogramu.

Šobrīd meitene ir trīsdesmit ceturtajā grūtniecības nedēļā, un Holijai jāuzbarojas par deviņpadsmit kilogramiem, lai jau pēc trīs nedēļām dotu dzīvību savai meitiņai.

"Paldies Dievam, mana meitiņa ir vesela, un ārsti atzinīgi vērtē manu progresu. Izmisīgi vēlos kļūt vesela, lai iemācītu saviem bērniem veselīgu pieeju ēdienam. Es sev nespēšu piedot, ja viņi mantos no manis ēšanas traucējumus, tādēļ viņu dēļ cīnos ar balsīm savā galvā, lai kļūtu vesela," teic Hollija.


Написать комментарий