Pēc kamenes dzēliena vīrietis smagā stāvoklī nokļūst slimnīcā

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Mediķu aprūpē slimnīcā ar smagu alerģisku reakciju otrdien nokļuvis kāds 29 gadus vecs vīrietis, kuru, pēc paša teiktā, sadzēlusi kamene.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) preses pārstāve Ilze Bukša portālam "Delfi" sacīja, ka kamenes dzēliens nebūtu varējis izraisīt angioneirotisko tūsku, proti, tūsku vispārēju ķermeņa tūsku, ne tikai pampumu dzēluma vietā, jo šādu reakciju parasti rada bites vai lapsenes, vai kāda cita indīga kukaiņa dzēliens. Tomēr pats vīrietis apgalvojis, ka pie vainas ir tieši viena vai vairākas kamenes.

Bukša papildināja, ka angioneirotiskā tūska un anafilaktiskais šoks ir divas bīstamākās alerģisko reakciju formām, kādās organisms reaģē uz indīgo kukaiņu dzēlieniem. Šajos gadījumos ir nepieciešama specifiska mediķu palīdzība, kas nav vajadzīga lokālas reakcijas gadījumā.

Tāpat aizvadītajā diennaktī mediķi snieguši palīdzību kādam 48 gadus vecam vīrietim Latgalē, kurš no piekabes nokritis un guvis nopietnu muguras traumu, iespējams, pat lūzumu.

Savukārt Kurzemē kāda 74 gadus veca sieviete nogādāta slimnīcā pēc tam, kad saindējusies, jo krūzē pagatavojusi kafiju, lai gan tur iepriekš bijis ieliets kāds tīrīšanas līdzeklis.

Tāpat divi bērni otrdien apdedzinājušies ar karstiem šķīdumiem. Tā Vidzemē gadu vecs puisēns kakla un plecu daļas apdegumus, jo uzgāzis sev virsū mammas krūzi ar karstu tēju, bet Latgalē trīs gadus vecs puika uzgāzis sev virsū karstu ūdeni un guvis zoda, kakla, roku un vēdera apdegumus.

Kopumā mediķi otrdien devušies uz vairāk nekā 1130 izsaukumiem, no kuriem 166 saistīti ar traumām.


Написать комментарий