Gorod.lv aptauja: Lielākā daļa lasītāju nekad nav izmantojuši privātskolotāja pakalpojumus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daudzi piekrīt, ka mūsdienu izglītības sistēma neorientējas uz to, lai sniegtu skolēniem un studentiem noteiktas zināšanas, bet gan lai iemācītu tiem atrast vajadzīgo informāciju, tā atzinuši paši skolotāji un pasniedzēji.

Tomēr bieži vien skolēnam ir nepieciešam tāda cilvēka palīdzība, kas ne tik vien kā norādītu vajadzīgo virzienu, bet arī tieši atbildētu uz konkrētiem jautājumiem un paskaidrotu, kur un kā izmantotu šo informāciju, jo katram ir sava pieeja.

Kā tika noskaidrots kārtējā Gorod.lv veiktajā aptaujā, 27% respondentu reizēm izmanto privātskolotāju pakalpojumus, lai palīdzētu savam bērnam uzlabot panākumus kādā noteiktā skolas priekšmetā. Pie tam, 12% aptaujāto atzina, ka privātskolotāja pakalpojumus nākas izmantot visu 12 gadu laikā, kurus skolēns pavada skolas solā. Tikai 7% cilvēku izmanto privātskolotāja pakalpojumus, kad vēlas sagatavoties iestājpārbaudījumiem augstskolās. Savukārt, 5% Gorod.lv lasītāju tuvākajā laikā plāno noteikti  papildināt savas zināšanas ar privātstundu palīdzību.

Neskatoties uz to, lielākā daļa respondentu, kas ir 47%, nav vērsušies pie privātskolotāja pēc palīdzības. Atliek minēt, kāds tam ir iemesls – veiksmīga informācijas apgūšana patstāvīgi, finansiālo līdzekļu trūkums kvalitatīvākās izglītības iegūšanai, ir arī iespējams, ka vecākiem pietiek laika regulāri palīdzēt savam bērnam mācību procesā.
 


Написать комментарий