Uz LPS kongresu dosies arī Rēzeknes novada vadība

foto: lvportals.lv
foto: lvportals.lv

1.augusta Rēzeknes novada domes sēdē deputāti pilnvaroja Rēzeknes novada domes priekšsēdētāju Monvīdu Švarcu, priekšsēdētāja vietnieci Elvīru Pizāni un izpilddirektoru Jāni Trošku 9.augustā Auces novadā piedalīties Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) 24.kongresā, ziņo Rēzeknes novada portāls.

Tajā būs pārstāvēti LPS biedri – 117 Latvijas pašvaldības. Kongresam tiek gatavotas vairākas rezolūcijas, tostarp par auto ceļiem un sabiedrisko transportu, par vidēja termiņa budžetu, par pašvaldību darbinieku motivācijas sistēmu, par pašvaldību tiesībām un spēju rīkoties ar savu īpašumu un veikt uzņēmējdarbību iedzīvotāju interesēs. Šogad kongresā notiks arī vadības vēlēšanas gan LPS valdes, gan LPS priekšsēža vēlēšanas. Dalību kongresā ir apstiprinājis arī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

Šogad kongresā arī pasniegs Latvijas Pašvaldību savienības atzinības rakstus cilvēkiem ar nopelniem demokrātiskas un tiesiskas Latvijas valsts un Latvijas Pašvaldību savienības attīstībā, saimnieciskajā vai sabiedriskajā darbībā vai citās valstij un pašvaldībām nozīmīgās jomās. Šogad LPS valde apbalvot ar atzinības rakstus nolēma Kārli Albergu - bijušo Valkas novada domes priekšsēdētāju; Māri Aināru - bijušo Ozolnieku novada domes priekšsēdētāju; Gintu Šķenderu - bijušo Cēsu novada domes priekšsēdētāju; Ritu Krēmeri-bijušo Rugāju novada domes priekšsēdētāju, Valdi Veipu - bijušo Bauskas novada domes priekšsēdētāju; Aivaru Janelsīti - bijušo Siguldas pilsētas domes deputātu un Pauli Baronu - bijušo LPS padomnieku.


Написать комментарий