Rēzekne kļūst par kinematogrāfijas centru Latgalē

foto: rezekne.lv
foto: rezekne.lv

4. augustā Rēzeknē Latgales vēstniecībā GORS noslēdzās pirmais Starptautiskais Baltijas jūras reģiona valstu īsfilmu festivāls „Open Place”, ziņo Rēzeknes pšvaldības portāls. 

Festivāla laikā par labāko spēlfilmu atzīta Dānijas režisora Martina Vernera īsfilma „Buster” – skaudri reālistisks skatījums uz vienu no svarīgākajām mūsdienu sabiedrības problēmām – bērnu, ar novirzēm no uzvedības normām, ārstēšanu.

Tāpat balvas tika pasniegtas vairākās nominācijās: par labāko režiju tika godināta Marianna Bličere par filmu „Belinda Beautiful” (Zviedrija), par labāko scenāriju apbalvota Stefana Konstinesku filma „Family Dinner” (Zviedrija), nominācijā „Labākais operatora darbs” balva pasniegta Krievijā tapušajai īsfilmai „F 5” (režisors Timofejs Žalnins), par labāko sieviešu lomas atveidotāju apbalvota Ketrīna Vatersona, kas spēlē Aisas Hjodleivdoutiras filmā „Love Story” (Islande, ASV), par labāko vīriešu lomas atveidotāju sumināts Sebastians Varholms režisores Ninas Knangas filmā „Towards the Sun” (Norvēģija). Tika pasniegtas arī īpašās balvas: Rēzeknes pilsētas dome balvu pasniedza Somijā tapušajai filmai „Stars of Africa” (režisors Mika Hotakainens), festivāla orgkomiteja apbalvoja režisores Gunhildes Engeres filmu „Premature” (Norvēģija), savukārt īpašā mediju balva tika pasniegta Krievijas režisoram Nikolajam Burlakam par filmu „Boris”.

Laikā no 31. jūlija līdz 4. augustam Rēzeknē pulcējās gan plaši pazīstamas kino zvaigznes kā Ivars Kalniņš, Arnis Līcītis, Natālija Varlej, Inna Makarova, Valentina Teličkina, gan arī jauni kino profesionāļi no 11 Baltijas jūras reģiona valstīm.

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs norāda, ka tiks pielikts daudz pūļu, lai kinofestivāls kļūtu arvien populārāks un interesantāks. „Rēzekne patiešām kļūst ne tikai par Latgales kultūras centru, bet arī par kinematogrāfijas centru Latgalē.”

Festivāla viesi uzskata, ka "Open Place" varētu kļūt par pirmās reģionālās Latvijas koncertzāles GORS tradīciju, ar ko lutināt kino gardēžus no visas Latvijas un ne tikai.


Написать комментарий