Tiek atlikta divu ielu posmu rekonstrukcija Jaunbūvē, Daugavpilī

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes kārtējā sēdē deputāti apstiprināja Mazā Dārza ielas un A.Pumpura ielas (posmā no Bauskas ielas līdz Strādnieku ielai) rekonstrukcijas būvniecības ieceri. 

Tomēr ieceres apstiprināšanas gaitā tapa skaidrs, ka minētie darbi diez vai tiks veikti tuvākajā laikā, jo Domes vadība nav pārliecināta, ka šie darbi jāveic uz pašvaldības rēķina.

Būvniecības ieceres publiskā apspriešana norisinājās no 31.maija līdz 1.jūnijam, tās gaitā tika saņemtas divas aptaujas lapas ar pozitīvām atsauksmēm. Minētais posms atrodas Jaunbūvē, to veido vairākas ielas, blakus atrodas katoļu baznīca. Tās ir vietējās nozīmes ielas: piebraucamais ceļš pie baznīcas, servisa objektiem, birojiem un dzīvojamām mājām. Ielu segums ir sliktā stāvoklī, nav ietvju, tādēļ 541 metra garajā posmā plānots rekonstruēt braucamo daļu, nodrošināt piebraucamo ceļu pie ēkām, ierīkot gājēju celiņus, lietus ūdens kanalizāciju, apgaismojuma sistēmu, izbūvēt stāvvietas.

Komunālās saimniecības pārvaldes Tehniskās nodaļas vadītājs Vadims Semoņenko paskaidroja, ka darbus plānots veikt pakāpeniski un par pašvaldības līdzekļiem. Darbi varētu izmaksāt aptuveni 400 tūkstošus latu, šogad tika iedalīts finansējums, pateicoties kuram šajā posmā var ierīkot lietus ūdens kanalizāciju un apgaismojuma sistēmu.

Tomēr, ņemot vērā, ka pēc publiskās apspriešanas radās nepieciešamība veikt korekcijas projektā, kā arī to, ka projekts pārklājas ar siltumtrašu ielikšanas projektu, darbu uzsākšana, visdrīzāk, tiks atlikta, turklāt pastāv iespēja, ka nākamā gada budžetā projekts nesaņems finansējumu.

Deputāti apstiprināja būvniecības ieceri, tomēr pilsētas pašvaldības priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis apšaubīja to, ka minētie darbi ir prioritārie un tos nevarētu veikt, piesaistot ES fondu līdzekļus.


Написать комментарий