Daugavpils DzKSU līdz 15.augustam jāatrisina sašķidrinātās gāzes piegādes jautājums

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe paziņoja portālam Gorod.lv, ka līdz 15.augustam jāizlemj jautājums par jaunā konkursa izsludināšanu par sašķidrinātās gāzes piegādi daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotājiem.

Atgādināsim, ka Iepirkumu uzraudzības birojs, izvērtējot Daugavpils DzKSU un SIA „Latvijas propāna gāze” noslēgto līgumu likumīgumu, atzina, ka tie tika noslēgti, neievērojot likumu par publiskajiem iepirkumiem, jo netika veiktas nepieciešamās iepirkuma procedūras. Birojs ieteica veikt iepirkuma procedūru.

Pēteris Dzalbe atzīmēja, ka pašlaik DzKSU esot griezies uz Iepirkumu uzraudzības biroju ar lūgumu izskaidrot, kā varētu lauzt līgumu.

„DzKSU darbojas autonomi. Grūti teikt, cik operatīvi uzņēmums izpildīs ieteikumu, kurā norādīts, ka likums ir pārkāpts un jārīko iepirkums. Rodas jautājums – kādēļ DzKSU strādā jurists, kurš saņem atalgojumu? Droši vien viņš neatbilst ieņemamajam amatam, ja netiek skaidrībā ar LR likumiem un nevar likumā noteiktajā kārtībā lauzt līgumu, kas tika noslēgts, neievērojot likumu”, atzīmēja P.Dzalbe.

Viņš paziņoja, ka atbildīgie par radušos situāciju tiks sodīti, piebilstot, ka aizvadītajā nedēļā uzņēmuma vadītājs atradās uz slimības lapas, tādēļ pagaidām nav sniedzis paskaidrojumus.


Написать комментарий