Rēzekniešiem 5.vieta Eiropas tautu festivālā Luksemburgā

foto: Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs
foto: Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs

Jūlija beigās rēzeknieši piedalījās 21. Eiropas tautu festivālā Luksemburgas pilsētā Šiflanžā (Schifflange), kur kopvērtējumā 16 valstu vidū ieguva 5.vietu, ziņo Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs.

Festivāla ietvaros rēzeknieši uzstājās koncertos, piedalījās amatnieku izstādē-gadatirgū, iesaistījās dažādos konkursos un sacensībās.

No visdažādākajām disciplīnām vislabāk rēzekniešiem veicās Eiropas viktorīnā – atrastas atbildes uz jautājumiem par Eiropas Savienību (sākot no ģeogrāfijas un beidzot ar politiku) un iegūta 1.vieta, tāpat 1.vietu rēzeknieši ieguva arī komandu sacensībās jautrajā stafetē. Basketbola sacensībās iegūta 2.vieta, gleznošanas konkursā – arī 2.vieta, ielu teātra spēlē - 4.vieta, bet rēzeknieši veiksmīgi startēja arī pentakjū spēlē, futbolā, tenisā u.c. sporta veidos.

Luksemburgā īpaši gaidīta bija Rēzeknes pilsētas deju kopa „Dziga”. Dejotāji saņēma tik sirsnīgu publikas atsaucību, ka pēc uzstāšanās vismaz stundu turpinājās fotografēšanās. Lai gan pēc žūrijas vērtējuma dejotāji ieguva 6.vietu, tomēr patiesās skatītāju ovācijas apliecināja, ka „Dziga” ir ļoti iemīļota arī aiz Latvijas robežām. Deju kopa „Dziga” festivālā piedalījās, pateicoties Valsts Kultūrkapitāla fonda mērķprogrammai „Atbalsts koru un tautas  deju tradīcijas attīstībai”, bet visus Rēzeknes dalībniekus atbalstīja Valodu un kultūras centrs „Pasaule mūsu mājas” un Rēzeknes pilsētas dome.

Eiropas tautu festivāls katru gadu notiek citā Eiropas valstī, pulcējot dalībniekus no Beļģijas, Dānijas, Grieķijas, Francijas, Itālijas, Īrijas, Vācijas, Ungārijas, Lietuvas, Luksemburgas, Portugāles, Somijas, Spānijas, Lielbritānijas un Latvijas, 2008.gadā tas norisinājās Rēzeknē. Festivāla mērķis ir sekmēt savstarpējo sapratni Eiropas tautu vidū un sniegt iespēju iepazīt citu valstu kultūru un tradīcijas.
 



Написать комментарий