J.Lāčplēsis paziņoja par jaunu konkursu par tramvaju iegādi un solīja sodīt vainīgās amatpersonas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis paziņoja, ka šī gada martā ar uzņēmumu „Belkommunmaš” un SIA „Agmen Consulting Bureau” noslēgtais līgums nebija līdz galam parakstīts un tam nav juridiskā spēka.

Pēc pilsētas domes priekšsēdētāja vārdiem, šis līgums paredz pārmaksu 1,6 miljonu latu apmērā. „Vienīgais tajā paredzētais maksājumu avots ir mūsu pilsētnieki, līgumā nav runas par kādu papildfinansējumu.

Protams, meklējam iespēju atteikties no šāda veida piedāvājuma. Tiek izskatīti dažādi varianti, kuri paredz kvalitatīvu tramvaju iegādi par mūsu rīcībā esošajiem līdzekļiem un iespēju piesaistīt ES fondu līdzfinansējumu”, atzīmēja J.Lāčplēsis.

Jānis Lāčplēsis ir pārliecināts, ka vienīgā iespēja izvairīties no šī līguma un tā finanšu nosacījumiem ir jauna konkursa izsludināšana. „Jāiziet vesela juridisko procedūru virkne: jāizbeidz pašreizējais konkurss, jāizstrādā jauna konkursa nolikums. Sadarbojāmies ar Satiksmes ministriju, lai jauna iepirkuma gadījumā mēs varētu saņemt papildlīdzekļus: runa ir par teju 5 miljoniem latu, kuri tiks izmantoti tramvaju iegādei, tramvaja sliežu rekonstrukcijas paplašināšanai. Vienīgais mīnuss ir saistīts ar to, ka projekta īstenošanai ir atlicis ļoti maz laika”, paskaidroja pilsētas domes priekšsēdētājs.

Tāpat J.Lāčplēsis atzīmēja, ka iepirkuma procedūra ir sarežģīts process, kas prasa daudz laika, tādēļ, ja Daugavpils pilsētas vadībai kļūs zināms par kādu amatpersonu nepareizajiem lēmumiem, kas tika pieņemti, slēdzot līgumu, tā noteikti reaģēs.

„Reakcija var būt dažāda: sākot ar darba tiesisko attiecību pārtraukšanu ar šiem darbiniekiem un beidzot ar pašvaldībai nodarīto zaudējumu atlīdzību, katrs gadījums var būt individuāls. Ja pārtrauksim darba attiecības ar kādu amatpersonu, tas nozīmēs, ka viņa darbs mūs nav apmierinājis, bet kāds Darba likumu kodeksa pants tiks piemērots, tam nav nozīmes”, paziņoja J.Lāčplēsis.

Atgādināsim, ka Baltkrievijas piegādātāju apvienības pilnvarotā persona Sergejs Batrakovs ziņoja portālam Gorod.lv, ka pirmo triju tramvaju vagonu piegāde Daugavpilī bija ieplānota jau 31.augustā. Sīkāka informācija pieejama šeit.

Pašlaik piegādātājs atrodas nesaprotamā situācijā, sakarā ar ko pirmdien, 19.augustā, Baltkrievijas Republikas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Gerasimenko plānoja tikties ar pilsētas vadību.


Написать комментарий