Kā Snoudens dzīvo Krievijā: pamazām attopas” un ir iemācījies vārdus «glāze” un «grūti”

foto: Reuters/newsru.com
foto: Reuters/newsru.com

Ir pagājis tieši mēnesis kopš izbēgušais Amerikas specdienestu aģents Edvards Snoudens ir saņēmis pagaidu patvērumu Krievijā.

Pagaidām informators mēģina pierast pie jaunajiem apstākļiem un gaida savu tēvu, lai apdomātu turpmāko darbības plānu kopā ar viņu. "Московский комсомолец" sazinājās ar Snoudena advokātu Krievijā Anatoliju Kučerenu un uzzināja, kā atmaskotājs dzīvo Krievijā, ar ko nodarbojas brīvajā laikā un ko var pateikt krievu valodā.

Pēc Kučerenas vārdiem pēc bēgšanas no ASV un mēneši ilgas dzīvošanas Krievijas lidostā Snoudens „pamazām attopas”. Viņš nesēž četrās sienās, bet ceļo pa Krieviju, iepazīstas, interesējas par krievu paražām un tradīcijām, par kurām viņš uzzina no grāmatām.

Snoudenam ir pieeja internetam, ar kura palīdzību viņš uztur sakarus ar saviem radiniekiem, tai skaitā ar tēvu, kuru viņš gaida, lai noteiktu nākotnes plānus.

Turklāt Snoudenam naudas „praktiski nav”. Viņam grib palīdzēt vairāki fondi, bet pagaidām „viss atrodas tehniskos un organizatoriskos momentos”. Starp citu no sadzīves un drošības redzes viedokļa Kučerena apstākļus, kuros atrodas Snoudens, nosauca par „pieņemamiem”.

Advokāts pastāstīja, ka Snoudens aktīvi apgūst krievu klasiku – viņam patīk Dostojevskis, bet tuvākajā laikā amerikānis lūdza atvest viņam Tolstoju. Kas attiecas uz krievu valodu, tad bijušais aģents jau sāka daudzmaz izrunāt dažus vārdus, piemēram, var pateikt „grūti, grūti” vai „glāze”.


Написать комментарий