Deviņos mēnešos airBaltic pasažieru skaits krities, bet peļņa augusi līdz pusmiljonam

foto: fr.wikipedia.org
foto: fr.wikipedia.org

Lai arī Latvijas nacionālā aviokompānija airBaltic šā gada pirmajos deviņos mēnešos pārvadājusi par 5% mazāk pasažieru nekā tādā pašā laika posmā pērn, aviokompānija uzrādījusi peļņu 520 tūkstošu latu apmērā, liecina uzņēmuma finanšu pārskats.

Lai nodrošinātu aviokompānijas peļņu, tai bija no «daudz kā jāatsakās», atzina airBaltic vadītājs Martins Gauss. «Mums bija jāpārtrauc darbība atsevišķos maršrutos. Samazinājām arī airBaltic floti no 34 uz 25 lidmašīnām,» viņš skaidro.

Šā gada vasarā – finanšu pārskata gada trešajā ceturksnī airBaltic izdevās nopelnīt 9,28 miljonus latu. Uzņēmuma RASK jeb ieņēmumi uz vienu sēdvietu kilometru šā gada trešajā ceturksnī bija 6,62 lati, bet pirmo deviņu mēnešu laikā – 5,38 lati. Savukārt ieņēmumi no viena pasažiera trešajā ceturksnī veidoja 82,70 latus, bet pirmo deviņu mēnešu laikā – 71,88 miljonus latu.

Tādējādi šā gada trešajā ceturksnī gada griezumā nacionālās lidsabiedrības neto peļņa kāpusi par 6,36 miljoniem eiro (4,47 milj. Ls), un ieņēmumi no pasažiera – par 7,95 eiro (5,59 Ls). Deviņu mēnešu griezumā šie rādītāji pieauguši attiecīgi par 27,47 miljoniem eiro (19,31 milj. Ls) un 5,85 eiro (4,14 Ls).

Aviokompānijas ieņēmumi laika posmā no jūnija līdz septembrim sasniedza 73,59 miljonus latu, bet laikā no janvāra līdz septembrim – 179,89 miljonus latu. Salīdzinot ar  attiecīgiem laika posmiem 2012. gadā, gan deviņu mēnešu, gan trešā ceturkšņa griezumā vērojams ieņēmumu kāpums 2% apmērā.

Tikmēr pārvadāto pasažieru skaits gan trešajā ceturksnī, gan gada pirmajos deviņos mēnešos, salīdzinot ar attiecīgiem laika posmiem pagājušajā gadā, ir samazinājies par 5%. Šā gada vasarā – laikā no jūnija līdz septembrim Latvijas nacionālā aviokompānija pārvadāja 880 tūkstošus pasažieru, bet pirmo gada deviņu mēnešu laikā – 2,22 miljonus pasažieru.


Написать комментарий