Trešdienas rītā bez elektrības vēl ap 7000 iedzīvotāju

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Trešdienas rītā bez elektrības vēl ir ap 7000 iedzīvotāju, pārsvarā Kuldīgas un Tukuma apkaimē, LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja uzņēmuma "Sadales tīkls" preses sekretāre Ilze Rubene.

Līdz šim rītam esot izdevies novērst jau ap 90% no vētras nodarītajiem bojājumiem un darbi turpināšoties arī šodien. Tas esot ļoti labs sasniegtais rādītājs, jo ņemta vērā iepriekšējo gadu vētru pieredze. Uzņēmums šai vētrai bijis labi sagatavojies.    

Uz Kurzemes reģioniem šodien tiekot pārceltas arī papildus elektriķu brigādes un tehnikas vienības. Kopumā darbos būs iesaistīti vairāk nekā 1000 cilvēki.

Pilnīgai seku novēršanai un elektrības atjaunošanai visiem klientiem gan vēl būšot nepieciešamas pāris dienas.

Savukārt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Viktorija Šembele LTV raidījumā "Rīta panorāma" atzina, ka glābēji aizvadītajā dienā kopumā saņēmuši ap 200 vētras izraisītus izsaukumus. Pārsvarā no auto ceļiem novākti koki, bijis arī jāatbrīvo auto, vai jānovāc no mājām norauti skārda gabali.

"Delfi" jau ziņoja, ka Latvija naktī uz otrdienu piedzīvojusi spēcīgāko vētru pēdējos gados. Glābēji saņēmuši sešas reizes vairāk izsaukumu, nekā parasti, bez elektrības tika atstāti 100 000 mājsaimniecību. Sinoptiķi aplēsuši, ka šī vētra bijusi spēcīgākā kopš 2008.gada 23.februāra un ierindojas 13.vietā starp stiprākajām vētrām, kas valstī novērotas kopš 1960.gada.

Kurzemē vēja ātrums bija aptuveni tāds, kādu to prognozēja sinoptiķi, Ventspils apkaimē brāzmās sasniedzot 30-31 metru sekundē, bet pārējā Latvijā vējš plosījies stiprāk nekā gaidīts - valsts lielākajā daļā dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās sasniedza 22-27 metrus sekundē, liecina meteoroloģiskā informācija.


Написать комментарий