Mediķi ziņo, ka citrusaugļi kaitē sievietes veselībai

foto: sciencemagic.ru
foto: sciencemagic.ru

22 gadus Lielbritānijas dietologi pētīja populārās diētas. 

Viņu secinājums ir šāds: augļu diētas ir ļoti bīstamas sievietēm, ziņo "Independent-news.ru". Īpaši mediķi brīdina par citrusaugļiem, kuri ir populāri visā pasaulē.

Pie citrusaugļiem pieder apelsīni un citroni, kuri var radīt nopietnas veselības problēmas. Piemēram, aktīva citrusaugļu lietošana paaugstina kaulaudu iekaisumu risku par 41%. Turklāt tas attiecas tikai uz sievietēm, par ko liecina 7800 sieviešu pārbaudes.

Speciālisti atzīmē: kaitīgi ir ne tikai augļi, bet arī apelsīnu un citronu sula. Tās nav jālieto sievietēm ar paaugstinātu skābes saturu kuņģī, aptaukošanos un diabētu.

Bet Hārvardas medicīnas skolas un Brigamas Sieviešu hospitāļa zinātnieki greipfrūtos, apelsīnos un pārējos citrusaugļos atrada savienojumu, kurš samazina insulta risku sievietēm.

Tomēr eksperti neiesaka lietot nevietā citrusaugļus. Šiem produktiem var būt blakusefekti. Piemēram, greipfrūtu sula paaugstina problēmu ar aknām varbūtības risku un ietekmē vairāku preparātu koncentrāciju, kuri kontrolē asinsspiedienu.


Написать комментарий