Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs lāpu gājienam iegādājies aptuveni 600 lāpas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā vēstīts, Lāčplēša dienā, pieminot Latvijas valsts armijas uzvaru pār Rietumkrievijas brīvprātīgo armiju jeb tā saukto Bermonta karaspēku, Daugavpilī pirmo reizi notiks lāpu gājiens.

Pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis cer, ka lāpu gājiens kļūs par jaunu mūsu pilsētas tradīciju, kuru daugavpilieši aktīvi atbalstīs.

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Juta Vorone pastāstīja portālam Gorod.lv, ka lāpu gājienam ir iegādātas 600 lāpas. Dalībai lāpu gājienā lūdz pieteikties pa tālr.654 24155, 22014654 vai rakstot uz e-pastu juta.vorone@daugavpils.lv. Pagaidām dalībai gājienā ir pieteikušies pilsētas skolu vidusskolēni un Daugavpils universitātes studenti.

Pēc sabiedrisko attiecību speciālistes vārdiem, daudzi pilsētnieki zvana uz muzeju un interesējas par gājiena norisi, taču liela aktivitāte nav vērojama. Tomēr, pēc J.Vorones vārdiem, nekas slikts nenotiks, ja gājiena dalībnieku būs vairāk, nekā lāpu, jo galvenais, lai šis gājiens apvienotu mūsu pilsētniekus.

Atgādināsim, ka lāpu gājiens sāksies no Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja, virzīsies pa pilsētas centrālajām ielām līdz Vienības laukumam, kur no lāpām tiks izveidota Latvijas karte.

Visi interesenti tiek aicināti plkst.16:30 pulcēties muzeja pagalmiņā, lāpu gājiens sāksies plkst.17:00, bet grupas „Baltie lāči” koncerts Vienības laukumā – plkst.18:00.


Написать комментарий