Vidusskolas direktors: Skolu bibliotēkām nepieciešamo daiļliteratūru iegādājas, ja ir atliekuši līdzekļi 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Vakar, 29.oktobrī, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes jautājumu komisijas sēdes gaitā tika runāts par skolu bibliotēku attīstību, tostarp par skolu bibliotēku iekļaušanu valsts un pašvaldību grāmatu glabātavu tīklā.

Lai noskaidrotu, kā darbojas un attīstās Daugavpils novada skolu bibliotēkas, portāla Gorod.lv korespondents griezās pie Sventes vidusskolas direktora Aleksandra Sibirceva.

„Patlaban mūsu vidusskolā bibliotekāram ir 0,5 darba likme, kas nozīmē, ka bibliotekāra pakalpojumi skolēniem ir pieejami 4 stundas dienā. Manuprāt, būtu ērtāk, ja bibliotekārs strādātu vairāk, bet arī 4 stundas nav maz.

Runājot par grāmatu iegādei iedalītajiem līdzekļiem, jāsaka, ka to nekad nav par daudz, šobrīd visu no valsts un pašvaldības saņemto finansējumu izmantosim mācību līdzekļu iegādei. Programmas, un attiecīgi arī mācību grāmatas un darba burtnīcas, katru gadu mainās, tādēļ, lai nodrošinātu skolēnus ar tiem, izmantojam arī līdzekļus no skolas budžeta, pēdējo gadu laikā daiļliteratūra tiek iegādāta, ja ir atlikuši līdzekļi.

Savukārt skolu bibliotēku iekļaušanā kopējā tīklā dotu vairākas priekšrocības”, pastāstīja Aleksandrs Sibircevs.

Jāatzīmē, ka Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldes vadītāja Irēna Bulaša piekrita vidusskolas direktora viedoklim, atzīmējot, ka ar daiļliteratūras pieejamību saistītā problēma esot viegli atrisināma, jo gandrīz katrā pagasta pārvaldē ir sava bibliotēka.


Написать комментарий

kā var līdzekļi atliekties? :-))