Taupības nolūkos cilvēki nebūtu gatavi atteikties no interneta

foto: remotejob.ucoz.org
foto: remotejob.ucoz.org

Latvijas iedzīvotāji negribētu atteikties no interneta pakalpojumiem gadījumā, ja pēkšņi būtu jāsamazina tēriņi un jāsāk taupīt, noskaidrots jaunākajā "Inbox Polls" aptaujā.

Tikai katrs piecdesmitais aptaujātais minēja, ka naudas līdzekļu ekonomijas labad varētu atteikties no interneta pakalpojumiem, savukārt katrs desmitais drīzāk mazāk tērētu izklaidei vai pārtrauktu abonēt televīzijas programmas.

"Kā redzams, internets ir kļuvis par būtisku ikdienas daļu, no kuras iedzīvotāji nav gatavi atteikties. Faktiski tieši piekļuve internetam var palīdzēt mums ietaupīt, jo liela daļa pakalpojumu tiešsaistē ir lētāka," uzskata SIA "Inbokss" Mārketinga vadītāja Poļina Nazarova.

Pasaulē aizvien turpina palielināties ierīču skaits, kam nepieciešams internets. Ne velti "Cisco" prognozē, ka šogad viedtālruņu, planšetdatoru, klēpjdatoru un mobilo tālruņu skaits pasaulē pārsniegs kopējo Zemes iedzīvotāju skaitu - tad vairāk nekā septiņi miljardu vienību.

Gan iepriekš minēto ierīču izplatības dēļ, gan digitālo tehnoloģiju attīstības un interneta pieejamības dēļ, aizvien vairāk cilvēku var apmierināt savas vajadzības - uzzināt jaunumus, izklaidēties, skatīties video, iepirkties utt. - tiešsaistē. Tāpēc aizvien vairāk tā saucamie tradicionālie mediji sāk izmantot internetu un interneta risinājumus kā savu platformu.

"Pašlaik vairāk varam vērot pakāpenisku "mediju saplūšanu", kad laikraksti attīsta savas versijas tiešsaistē, radio stacijas, tāpat kā televīzijas saturs aizvien vairāk ir pieejami tiešsaistē. Tāpēc, ja mājās ir stacionārais dators, klēpjdators vai planšetdators mums vairs nevajag radio aparātu, televizoru un bieži vien arī fiksēto tālruni," teica Nazarova.

Iepriekš minēto apliecina arī citi "Inbox Polls" dati, kur 41% respondentu norāda, ka ikdienā pavisam noteikti nevarētu iztikt bez interneta, bet vēl 26% nevarētu iztikt bez mobila tālruņa pakalpojumiem – iespējas piezvanīt un nosūtīt īsziņas.

Savukārt katrs desmitais aptaujātais nevarētu iztikt bez televīzijas skatīšanās un dažādu mūzikas ierakstu klausīšanās.

Aptauja veikta laikā no 2013.gada 8. līdz 20.oktobrim, pētījumu veicis uzņēmums SIA "Inbokss" ar virtuālā rīka "Inbox Polls" palīdzību. Tās ietvaros aptaujāti vairāk nekā 1125 respondenti.


Написать комментарий