Štelmahers: Latvijā zviedru basketbolu neuzskata par nopietnu

foto: bkventspils.lv
foto: bkventspils.lv

Latvijas basketbola klubam "Ventspils" otrdien izcīnītā uzvara FIBA Izaicinājuma kausā pār Zviedrijas komandu Sēdertaljes "Kings" nebija viegla, jo šajā valstī basketbols ir augstā līmenī, pēc mača sacīja galvenais treneris Roberts Štelmahers.

Atgādinām, ka "Ventspils" otrdien izcīnīja uzvaru ar rezultātu 72:63. Šīs Latvijas klubam bija 100.panākums Eiropas klubu turnīros.

"Nebija viegla uzvara un to, ka nebūs viegli, zinājām jau pirms spēles. Pretinieki cienījami, lai gan daudzi Latvijas basketbolā zviedru basketbolu neuzskata par nopietnu. Man gan liekas, ka viņi labi māk izmantot savas spēcīgās puses un notušēt vājās vietas," preses konferencē sacīja Štelmahers. "Vairākus, kas labi met divpunktniekus un trīspunktniekus, šodien izdevās neitralizēt. Ļāvām iemest maz punktus (63), kas bija arī uzstādījums pirms spēles. Mums vajadzēja pierādīt jau no spēles sākuma, ka varam gūt uzvaru. Nebija viegli, bet tā ir visas komandas uzvaras."

Galvenais treneris uzsvēra, ka grupā nebūs viegli, jo visām komandām būs uzvaras, būs sīvas cīņas un daudz ko izšķirs pāris spēles.

"Ventspils" komandas rezultatīvākais spēlētājs šajā mačā Ronalds Zaķis sacīja: "Aizsardzībā ielaidām tikai 63 punktus, tātad esam nostrādājuši labi aizsardzībā. Treneri teica, ka jābūt labai aizsardzībai un uzbrukumam, un izskatās, ka šodien sanāca. Pats jutos labi, trenera uzstādījumus izpildījām un tā jau tie punkti krājās."

"Sodertalje Basket" komandas galvenais treneris Vedrans Bosničs: "Pārāk daudz cienījām pretinieku sākumā, respektējām, nespējām iejusties spēlē, negāja arī trīspunktu metieni. Zaudējām atlēkušās bumbas, tur daudz zaudējām. Mūsu centrs Assane Sene vēl guva četras piezīmes otrā puslaika sākumā, tas mums daudz iespaidoja. Vienreiz atspēlējāmies otrā puslaika sākumā, tad vēl spējām atspēlēties, taču nesanāca izvirzīties vadībā. Varbūt pret citu komandu sanāktu, bet ne pret tādu kā "Ventspils". Iepriekšējo reizi te zaudējām 30 punktus, tagad tikai deviņus punktus. Mums jauna komanda, nav pieredzes. Guvām labu pieredzi Eirokausos. "

"Ventspils ir laba komanda, labi spēlētāji, labs treneris. Eirokausiem Ventspils ir ļoti laba komanda. Vērtējot grupu, Ventspils ir laba komanda, viņiem labi panākumi var būt," uzsvēra Bosničs.


Написать комментарий