Pārbaudīs visus Kuba namus, tostarp Rimi, kā arī visas Maximas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Arhitektu birojs Kubs, kas bija iesaistīts Zolitūdē sabrukušā lielveikala Maxima būvniecībā, ir sācis padziļinātas pārbaudes un ekspertīzes būvkonstruktoru biroju izstrādātajām nesošajām konstrukcijām savos īstenotajos projektos, piemēram, lielvaikalam Rimi Valdemāra ielā. 

Tāpat visus savus veikalus sācis pārbaudīt arī mazumtirdzniecības tīkls Maxima.

Patlaban pats uzņēmums visos Maxima veikalos visā Latvijā ir uzsācis ārkārtas pārbaužu veikšanu, kā arī ir gatavs sadarboties ar atbildīgajiem dienestiem, kuri veic pārbaudes veikalos, un sniegt tiem visu nepieciešamo informāciju, teikts Maxima Latvijapaziņojumā.

«Mēs esam pieņēmuši lēmumu steidzami sasaukt darba grupu, kurā ir gan mūsu uzņēmuma speciālisti, gan neatkarīgie eksperti. Komandai, kura jau uzsākusi darbu, būtiskākais uzdevums ir veikt visu ēku izturības un drošības pārbaudi, neatkarīgi no tā, vai katrā konkrētajā ēkā Maxima ir līdzīpašnieks vai īrnieks,» stāsta Maxima Latvija valdes loceklis Gintars Jasinsks (Gintaras Jasinskas).

Arhitektu biroja Kubs pārstāvji pauž, ka pirmie tiks pārbaudīti lielākie un sabiedriski nozīmīgākie objekti, tajā skaitā t/c Rimi Valdemāra ielā 47, Cryslercentrs Krasta ielā 40, tirdzniecības ēka Lāčuks Čaka ielā 72.

Plānots, ka viena objekta ekspertīze varētu ilgt vienu līdz divus mēnešus. Sabiedrība un mediji tiks informēti par pārbaužu rezultātiem, sola Kubspārstāvji.

Arī lielveikala Maxima būvniecībā iesaistītie uzņēmēji - būvuzraudzības uzņēmums CMConsulting, arhitektu birojs Kubs, būvkonstruktoru birojs HND Grupa, būvniecības uzņēmums Re&Re un ēkas īpašnieks un attīstītājs Homburg Group ir izveidojuši darba grupu un piesaistījuši neatkarīgos ekspertus un institūcijas, lai veiktu padziļinātu notikušā izpēti un pēc iespējas ātrāk sniegtu sabiedrībai atbildes par notikušās traģēdijas patiesajiem cēloņiem.


Написать комментарий