Bitcoin valūtas vērtība svārstās ap 480 – 550 latiem

foto: qz.com
foto: qz.com

Pasaulē arvien vairāk cilvēku uzticas virtuālajai valūtai Bitcoin, kas 27.novembrī uz mirkli sasniegusi 550 vērtību, bet pēcāk nostabilizējusies ap 480 latiem. 

Maksāt ar Bitcoin kļūst vienkāršāk un izdevīgāk, savukārt ieguldītājiem virtuālā valūta ir pieejamāka nekā zelts.

Amerikas Savienotajās Valstīs interneta uzņēmumi precēm dod atlaides, ja pircējs maksā ar Bitcoin. Piemēram, mobilo tālruņu vides apsveikumu kartiņu tirgotājs Gyft dod četru procentu atlaidi pirkumiem ar virtuālo valūtu.

Jau vēstīts, ka Bitcoin kā virtuālo valūtu un maksājumu veidu neuzrauga un arī tieši neietekmē neviena valsts vai centrālā banka. Bitcoin vērtība aug tieši tādēļ, ka nav valsts bankas, kas savu valūtu drukā, lai regulētu tautsaimniecības svārstības, neraugoties uz naudaszīmju vērtību pret zeltu.

Bitcoin emitēšanu kontrolē īpaša datorprogramma, kuras uzticamība liek šo virtuālo valūtu izvēlēties ieguldītājiem zelta vietā, ziņo USA Today.

Maksājumus ar Bitcoin pieņem populārā memuāru platforma WordPress, savukārt Nikosijas Universitāte Kiprā ļauj ar Bitcoin segt studiju maksu. Arī britu uzņēmējs Ričards Brensons (Richard Branson) aizvadītajā nedēļā paziņojis, ka viņa kosmosa komerctūrisma uzņēmums Virgin Galactic pieņems maksājumus ar Bitcoin.


Написать комментарий