P.Savostjanovs: Ņemot vērā situāciju, Daugavpils var kļūt par veikalnieku un mazo amatnieku pilsētu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Viens no portāla Gorod.lv lasītājiem griezās redakcijā ar jautājumu Daugavpils Direktoru un uzņēmēju padomes vadītājam Pjotram Savostjanovam, jautājot „kā Savostjanova kungs attiecas pret to, ka uzņēmēji slēdz ražošanu un atlaiž darbiniekus, neizmaksājot kompensācijas?”, uz ko portāls Gorod.lv saņēma sekojošo atbildi:

„Man nav zināms, vai manis vadītās Daugavpils Direktoru un uzņēmēju padomes locekļi ir šādi rīkojušies, taču viss ir iespējams. Droši vien, cilvēkam, kurš uzdeva šo jautājumu, bija pamats to darīt, un man ir ļoti žēl, ka viņš neminēja konkrētu firmu nosaukumus, tas ieinteresētu Darba inspekciju vai kādu citu institūciju. Cilvēka sašutums ir saprotams gadījumā, ja viņš tika atlaists bez iemesla”, atzīmēja P.Savostjanovs.

„Protams, tā ir liela problēma. Domāju, ka pilsētā šī situācija radās sen, nevis šodien, to ietekmēja pēdējo 20 gadu laikā notikušais, vairāku uzņēmumu slēgšana. Atceros, ka Vispārējā celtniecības tresta vadītājs Aleksejs Providenko aptuveni pirms 20 gadiem teica, ka, ja uzņēmumu slēgšana turpināsies, Daugavpils var kļūt par veikalnieku un mazo amatnieku pilsētu. Diemžēl pašreizējā situāciju to apliecina.

Savas cerības saistu ar jauna Domes sasaukuma darbu, aktīvi strādā ne tikai pilsētas vadība, bet gandrīz visi deputāti. Esmu ticies ar Jāni Lāčplēsi un citiem amatā ieceltajiem vadītājiem, un piedāvāju sadarbību ar Direktoru un uzņēmēju padomi – ierosināju pilsētas domē organizēt paplašinātu pilsētas uzņēmēju sapulci, lai apspriestu aktuālākās problēmas un to risinājumus, tiesa, atbildi pagaidām neesmu saņēmis.

Ļoti imponē tas, ka Daugavpils pilsētas dome pirmo reizi strādā kā vienota komanda, tas ir, ir izveidota koalīcija, deputātiem nav jāstrīdas, viņi var risināt aktuālos jautājumus, tostarp jaunu darbavietu radīšanas jautājumu”, dalījās Daugavpils Direktoru un uzņēmēju padomes vadītājs.

P.Savostjanovs atzīmēja, ka gadījumā, ja kādam rodas līdzīgi jautājumi, var griezties pie viņa, nosūtot vēstuli uz e-pastu padome@inbox.ru vai pa tālr.29243492, šo kontaktinformāciju var izmantot arī pilsētas uzņēmēji, kuriem nepieciešama konsultācija vai palīdzība kāda jautājuma risināšanā.


Написать комментарий