Zinātnieki: kļuva vairāk cukura diabēta formu

foto: medrelief.ru
foto: medrelief.ru

Dažādu faktoru ietekmē ir mainījusies saslimstība ar cukura diabētu. Zviedrijas Lundas universitātes zinātnieki uzskata, ka slimības kvalifikācija ir novecojusi un pieprasa korekciju, kas palīdzēs efektīvāk ārstēt slimniekus.

Pēc tradicionālās klasifikācijas mediķi izšķir divus hroniskās slimības tipus. Tiek uzskatīts, ka 1. tipa diabēts attīstās jauniem cilvēkiem, bet 2. tipa – vecākas grupas pacientiem. Bet pēdējā laikā pieauga 20–40 gadus vecu slimnieku skaits, kuriem ir grūti noteikt slimības formu, – ziņo eurosmi.ru.  

Bērnu un jaunatnes vidū izplatās aptaukošanās, kas ir viens no galvenajiem diabēta attīstības faktoriem. Zinātnieki atzīmēja, ka šajā pacientu kategorijā tagad nereti tiek diagnosticēts 2. tipa diabēts.

Pieaugušo diabēta klasifikācija arī ir kļuvusi sarežģītāka, jo 20–50 gadus veciem cilvēkiem ir sastopamas visas slimības formas, ieskaitot jauktas. No tipa noteikšanas ir atkarīga ārstēšana, tai skaitā insulīna nozīmēšana.

Pēc Zviedrijas zinātnieku domām laiks pārskatīt klasifikāciju un aprakstīt vairāk diabēta apakštipu. Formu detalizācija ir svarīga, izvēloties individuālo terapijas kursu. Jo vairāk faktoru tiks ņemts vērā, izraugoties zāles, jo efektīvāk darbosies preparāti, kas atvieglos pacientu dzīvi. 


Написать комментарий