ANO iecēla Santa Klausu par Eiropas mežu sūtni

foto: santatelevision.com
foto: santatelevision.com

Ar šo ziņojumu sākās mežu nedēļa, kuriem ir svarīga loma reģiona valstu ekonomikas apzaļumošanā, tiek ziņots ANO portālā.

Amatā iecelšanas ceremonija notika Somijas pilsētā Rovaniemi. ANO pārstāvji uzsvēra, ka visi šo pasākumu misija ir palīdzēt Eiropas valstīm pāriet uz zaļās ekonomikas principiem mežsaimniecībā līdz 2020. gadam.

Eiropas 40 valstu Mežsaimniecības ministru un citu augsta līmeņa delegātu nolūks ir apstiprināt meža sektora Darbību plānu, kas vērsts uz Eiropas mežu aizsardzību un pārejas uz zaļo ekonomiku reģionā paātrināšanu, – ziņo vecherniy.kharkov.ua.

„Eiropa ir bagāta ar mežiem, pateicoties pēdējo 200 gadu pūliņiem, kuri apstādināja mežu izciršanu un veicināja meža resursu atjaunošanu”, – atzīmēja ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācijas ģenerāldirektora palīgs mežsaimniecības jautājumos Eduardo Rohass–Brialess.

„Ja darbību plāns meža sektorā tiks apstiprināts, mums parādīsies spēcīgs praktiskais instruments, kurš var palīdzēt valstīm un organizācijām investēt resursus, noteikt prioritātes un veikt ražošanas un patēriņa „apzaļumošanas” pasākumus”, – teica ANO ģenerālsekretāra vietnieks Svens Alkalajs.

Somijas ziemeļos Rovaniemi atrodas galvenais Santas pasta ofiss, kurā katru gadu tiek saņemtas teju pusmiljons vēstuļu.

Tomēr šogad Santa atrada laiku ekoloģiskajam jautājumam, kurš ir tuvs viņa sirdij – Eiropas mežu stāvoklim. Eiropas nedēļas laikā notiks pasākumu virkne visā Eiropā, kuru mērķis ir uzsvērt mežu, meža produkcijas un pakalpojumu lomu, kuri veicina zaļās ekonomikas attīstību. 


Написать комментарий