Gandrīz puse partijas «Latvijas attīstībai» biedru ir uzņēmēji un privātajā sektorā strādājošie

foto: Laura Briede/focus.lv
foto: Laura Briede/focus.lv

Partijas Latvijas attīstība dibināšanas pilnsapulcē 15.decembrī piedalījās 215 partijas biedri. 

Savukārt interesi darboties partijas ikdienas darbā izrādījuši kopā jau gandrīz 300 interesentu, no kuriem gandrīz puse ir uzņēmēji un privātajā sektorā strādājošie.

Einars Repše, partijas Latvijas attīstībai valdes priekšsēdētājs: "Esmu gandarīts, ka pēdējo mēnešu laikā, kopš paziņojām par partijas dibināšanu, esam saņēmuši lielu sabiedriski aktīvu pilsoņu interesi iesaistīties politiskajā darbībā. Ir acīmredzami, ka Latvijas attīstībai veidojas kā kompetences centrs, kurā koncentrējušās zināšanas un prasmes ekonomikas attīstībai. Tie ir pieredzējuši, dzīvē pārbaudīti sekmīgi vadītāji, profesionāļi ar dziļām zināšanām ekonomikā, finansēs, jurisprodencē, uzņēmējdarbībā un radošajās industrijās."

Latvijas attīstībai biedru rindās gandrīz puse ir uzņēmēji un privātajā sektorā nodarbinātie - apmēram 44%, no kuriem puse - 22% paši ir privātuzņēmēji un vada savus uzņēmumus. Savukārt 17% biedru strādā valsts pārvaldē. Mazliet vairāk nekā desmitā daļa - 12% jau iepriekš darbojušies politikā.

Tikpat daudz - 12% ir studentu, 5% ir izglītības jomā strādājošie, tai skaitā, pasniedzēji. 4% biedru par savu profesiju izvēlējušies jurisprudenci - ir, vai, nu, advokāti, notāri, vai nodarbināti juristu praksē. Radošajās industrijās darbojas 3%, bet 1% biedru darbojas veselības aprūpes sistēmā.

Visvairāk, trešdaļa partijas biedru ir vecumā no 26 līdz 34 gadiem, savukārt 23% ir jaunieši vecumā līdz 25 gadiem. Nedaudz mazāk - 19% biedru ir 35-50 gadu veci. Ceturtajai daļai (25%) partijas biedru vecums pārsniedz 51 gadu. Lielākajai daļai - 70% Latvijas attīstībai biedru ir augstākā izglītība.


Написать комментарий