Zviedrijas premjerministrs: ES ir ģimene, tolerance, nevis naudas maiss 2

foto: zn.ua
foto: zn.ua

Zviedrijas premjerministrs Frederiks Rainfelds atzīmēja, ka Ukrainai jāveic reformas, lai kļūtu par ES daļu. To viņš paziņoja uzstāšanās laikā Briseles ES samitā.

Rainfelds atgādināja, ka Eiropas Savienības durvis Ukrainai ir atvērtas, tomēr uzsvēra, ka svarīgi ir pateikt, ka Eiropas Savienība ir vērtību ģimene, un Ukrainai ir jāveic reformas, lai kļūtu par tās daļu. „Mēs neesam tā vieta, kurā vēršas pēc naudas”. „Tā ir svarīga atšķirība, par kuru ES jāinformē, kad vada pārrunas ar Ukrainas ierēdņiem”, – paziņoja Zviedrijas premjerministrs.

Pēc Ukrainas vadītāja tikšanās Krievijas galvaspilsētā ar prezidentu Vladimiru Putinu šonedēļ Krievijas varas iestādes paziņoja par lēmumu samazināt gāzes cenu Ukrainai par trešdaļu, kā arī izsniegt Kijevai kredītu 15 miljardu dolāru apmērā, – ziņo profi-forex.org.

Pagājušā mēneša beigās ES „Austrumu partnerības” samita laikā Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs atteicās parakstīt Ukrainas Asociācijas vienošanos ar Eiropas Savienību. Viņš paziņoja, ka atliek parakstīšanu ekonomisko grūtību dēļ, kā arī tādēļ, ka jāuzlabo attiecības ar Krieviju, kuras pēdējā laikā no Krievijas puses ir kļuvušas ievērojami sliktākas.

Turklāt tajā laikā Ukrainas varas iestādes pieprasīja no Eiropas Savienības lielāku naudas summu, lai kompensētu izdevumus, kuri ir nepieciešami Asociācijas vienošanās realizācijai.

Kredīti, kurus Kijevai izdalīs, bremzēs ekonomiskās reformas. Šādu viedokli izteica Zviedrijas ārlietu ministrs Karls Bilds savā Twitter lapā.

„Krievijas steidzamie kredīti Ukrainai rada risku, ka tiks atliktas svarīgas ekonomiskās reformas un modernizācija. Samazinājums var turpināties”, – domā ministrs. 

Atgādināsim, ka Ukrainas valdība saņems no Krievijas kredītu 15 miljardu dolāru apmērā un gāzes cenas samazinājumu.

Kā tika ziņots iepriekš, 17. decembrī Maskavā notika Krievijas un Ukrainas starpvalstu komisijas sēde, kuras priekšsēdētāji bija KF prezidents Vladimirs Putins un Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs. Sēdes gaitā tika panāktas vienošanās par Krievijas gāzes cenas samazināšanu Ukrainai līdz 269,5 dolāriem par tūkstoti kubikmetru, kā arī Ukrainas eiroobligāciju iegādi par summu 15 miljardu dolāru apmērā.


Написать комментарий

TIKAI masu apzinjas maaniishanai virsrakstaa piemineets vaards GJIMENE - nekaada cita pamatojuma taa izteikties NAV

Tiek tiešām, tas nav nekāds naudas maiss, jo visa nauda, kas tur apgrozās ir pašu iemaksātā vai uz parāda iedotā. Tādas savienības, kur viss tiek diktēts un ierobežots, ir nolemtas.

Написать комментарий