Somija aizliedz Krievijas pilsoņiem pirkt nekustamos īpašumus

foto: depositphotos.com
foto: depositphotos.com

Likumprojektu par tiesību ierobežošanu iegādāties nekustamos īpašumus Somijā to valstu pilsoņiem, kuri nedzīvo Eiropas Savienības dalībvalstīs vai neietilpst Eiropas ekonomiskajā kopienā, tai skaitā Krievijas pilsoņiem, ir saņēmis valsts parlaments.

Likuma autori piedāvā atļaut nekustamo īpašumu tikai pēc piecu gadu ilgas dzīvošanas Somijā.

Dokumentu pirms 6 gadiem izstrādāja neliela deputātu grupa. Vairākus gadus šī iniciatīva nerada atbalstu Somijas tautas kalpu vidū. Bet 2013. gada 20. datumos vairāk nekā puse Somijas parlamentāriešu (101 no 200) parakstīja likumdošanas iniciatīvu. Turklāt deputātu pozīciju atbalsta arī vietējie iedzīvotāji: 80% Somijas pilsoņu uzskata, ka Krievijas pilsoņiem jāaizliedz iegādāties nekustamos īpašumus, – ziņo realty.rbc.ru.

Somijas parlamentārieši izskaidro aizliegumu Krievijas pilsoņiem iegādāties nekustamos īpašumus ar to, ka darījumiem ar KF pilsoņu piedalīšanos ir naudas atmazgāšanas pazīmes, un tādēļ piejūras zemes gabalu cenas ir pārmērīgi paaugstinātas. Deputāti Krievijas pilsoņu kotedžu pirkšanu Somijā sauc par draudiem valsts drošībai, kā arī saista ar kriminogēnās situācijas pasliktināšanos.

Atgādināsim, ka pēc statistikas Krievijas pilsoņi (galvenokārt Sanktpēterburgas un Ļeņingradas apgabala iedzīvotāji) katru gadu noslēdz 400 – 500 nekustamā īpašuma darījumus Somijā. Vairākums no tiem notiek Somijas dienvidaustrumos un austrumos. Piemēram, Ruokolahti Krievijas pilsoņu daļa noslēgto nekustamo īpašumu darījumu skaitā sastāda vienu trešdaļu.

Atzīmēsim, ka Somijas deputātu lēmums par šī likumprojekta izstrādi ir saistīts ar to, ka Krievijā ir pieņemts likums, kurš ierobežo zemes pārdošanu ārzemniekiem pierobežas teritorijās. 


Написать комментарий