Pirmajās janvāra nedēļās “Rimi” aicina pircējus norēķināties ar maksājumu kartēm

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Rimi ir veicis visus sagatavošanās darbus, lai jau no 1.janvāra Rimi un Supernetto veikali būtu gatavi norēķiniem ar eiro - ir pārprogrammētas kasu sistēmas, nomainītas cenu zīmes, kasēs uzstādīti eiro detektori jeb naudas pārbaudīšanas aparāti, kā arī sadarbībā ar Latvijas Banku veiktas darbinieku apmācības, lai pāreja uz eiro noritētu pēc iespējas veiksmīgāk un raitāk.

"Apzināmies, ka tieši mūsu darbinieki būs tie, kuri uz saviem pleciem iznesīs eiro ieviešanas procesu - gan veicot aprēķinus, gan konsultējot pircējus ar eiro ieviešanu saistītajos jautājumos. Tāpēc mūsu veikalu kasieri ir apguvuši eiro ieviešanas apmācību kursu, kā brīvi operēt ar eiro valūtu, atpazīt viltotās naudaszīmes un eiro valūtas nominālus. Aicinām arī pircējus būt saprotošiem un iejūtīgiem - jo īpaši pirmajās nedēļās, kad apritē būs gan lati, gan eiro," komentē Kristīne Ciemīte - Kupre, Rimi Latvia mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja.

Lielākā daļa jeb 70% norēķinu Rimi un Supernetto veikalos tiek veikti skaidrā naudā, vien 30% pircēju norēķinoties par pirkumu izmanto bankas karti. Tas nozīmē, ka janvāra sākumā veikali uz pāris nedēļām var kļūt par tādiem kā valūtas maiņas punktiem, kur cilvēki steigs iztērēt latus un atlikumu saņemt eiro.

"Lai atvieglotu darbu mūsu veikalu kasieriem un netiktu radītas rindas, aizkavēti citi pircēji, mudinām norēķiniem janvāra sākumā aktīvāk izmantot maksājumu kartes, savukārt skaidro naudu jau savlaicīgi iemaksāt savā bankas kontā. Tāpat aicinām norēķinus par nelieliem pirkumiem neveikt ar liela nomināla banknotēm," saka Kristīne Ciemīte - Kupre, Rimi Latvia mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja.

Nozīmīgākie sagatavošanās darbi pārejai uz eiro Rimi un Supernetto veikalos jau šobrīd ir pabeigti. Savukārt pēdējie IT sistēmas konfigurācijas darbi tiks veikti naktī no 31.decembra uz 1.janvāri, lai jau 2014. gada pirmajā dienā pircēji Rimi un Supernetto veikalos visā Latvijā varētu norēķināties gan eiro, gan latos. Kopumā pārejai uz eiro Rimi Latvia investējis teju 150 tūkstošus latus.


Написать комментарий