Nozog smadzenes un pārdod tās eBay

foto: norebbo.com
foto: norebbo.com

ASV Indeanopolisā kāds 21 gadu vecs jaunietis muzejā nozadzis cilvēku smadzenes un pārdevis tās interneta izsoļu vietnē eBay, ziņo USA Today.

Jaunais vīrietis Ineapolisas medicīnas vēstures muzejā ielauzies vairākkārt un piesavinājies dažādus anatomijas preparātus, tajā skaitā cilvēku smadzenes, kurus viņš vēlāk nodevis starpniekam, kas tās pārdevis internetā.

Lai gan zādzības bija pamanītas un tika izmeklētas, atklāt noziegumu palīdzējis viens no pircējiem. Vīrieti aizdomīgu darījušas etiķetes uz burkām, kurās saglabātas smadzenes, tāpēc viņš sazinājies ar muzeju.  

Pateicoties šai informācijai, policijai izdevās atrast smadzeņu tirgotāju, kurš savukārt palīdzējis policijai noorganizēt tikšanos ar zagli, kurš tikai dienu iepriekš bija veicis kārtējo zādzību no muzeja paņemot 60 preparātus. Policija zvīrieti pēc kontroles pirkuma veikšanas aizturēja. 

Muzeja direktore presei pastāstījusi, ka preparāti iegūti 20.gs. sākumā no vairāk kā 2000 psihiatriskās slmnīcas, kas kādreiz atradusies muzeja telpās, pacientu autopsijām. Viņa izteica dziļu vilšanos, ka kādam varētu ienākt prātā veikt šādu zādzību. Viņa pateicās, ka lielāko daļu kolekcijas izdevies atgūt. Tāpat viņa teica, ka runājusi ar vīrieti, kuram pateicoties izdevās noziedznieku notvert. Šis Kalifornijas iedzīvotājs esot par pirkumu samaksājis 600 dolārus un 70 dolārus par piegādi; vīrietis skaidrojis, ka viņam vienkārši patīk kolekcionēt dīvainas lietas.


Написать комментарий