Somija cenšas piesaistīt lielāku Krievijas tūristu skaitu

foto: tourprom.ru
foto: tourprom.ru

Jaungada brīvdienu laikā daudzi Krievijas pilsoņi dodas uz Somijas kalnu slēpošanas kūrortiem. Daži no viņiem izmanto atpūtas laiku, lai veiktu savu automobiļu regulāro tehnisko apkalpošanu Somijas autoservisos.

Tā, Krievijas tūristi, kuri atpūšas Kuusamo pilsētā, tradicionāli vēršas vietējos autoservisos.

Parasti ziemas sezonas laikā Kuusamo apmeklē vairāki tūkstoši Krievijas pilsoņu, kuri atbrauc ar personīgo transportu no Murmanskas, Maskavas un Sanktpēterburgas, – ziņo kub-kurort.ru.

Citā Somijas pilsētā – Kemi vietējās varas iestādes cenšas piesaistīt Krievijas tūristus, attīstot pakalpojumu tīklu krievu valodā. Tā, Kemi veikalos, restorānos un viesnīcās Krievijas pilsoņiem piedāvā tulku un gidu pakalpojumus. Pilsētas galvenajā laukumā notiek ekskursijas krievu valodā.

Vietējo veikalu īpašnieki uz Jaungada svētku laiku pieņem darbā pārdevējus, kuri zina krievu valodu, kas ievērojami palielina veikalu peļņu. Tiek gaidīts, ka šajās svētku dienas Kemi apmeklēs vairāk nekā 700 Krievijas tūristi.

Atgādināsim, ka pērn Krievijas–Somijas robežu šķērsoja vairāk nekā 10 milj. cilvēku. Rosīgākā Krievijas tūristu plūsma tika atzīmēta caur robežšķērsošanas punktiem „Nuijamaa–Brusničnoje” un „Vaalimaa–Torfjanovka”.


Написать комментарий