Somijas premjers krīzes pārvarēšanu Latvijā salīdzina ar brīnumu

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Tiekoties ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V), Somijas premjers Jirki Katainens Latvijas paveikto ekonomiskās krīzes pārvarēšanā salīdzinājis ar brīnumu, informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā.

Tikšanās laikā Katainens norādījis, ka Latvija ir paveikusi brīnumu, savā valstī mērķtiecīgi atjaunojot stabilitāti, izaugsmi un optimismu. Viņš piebildis, ka Latvija kā piemērs krīzes pārvarēšanai tiek pieminēta visā Eiropā. Katainens arī apsveicis Latviju ar pievienošanos eirozonai, un norādījis, ka šis solis palīdzēs padziļināt ekonomisko sadarbību starp Latviju un Somiju.

Abu valstu premjeri tikšanās laikā pārrunājuši kopīgās intereses Eiropas Savienībā (ES). Dombrovskis un Katainens bijuši vienisprātis, ka nepieciešams izlēmīgi virzīties uz priekšu ar banku savienības izveidi.

Dombrovskis uzsvēris, ka šajā kontekstā Latvijai ir svarīgi panākt skaidru regulējumu attiecībā uz to ārpus eirozonas esošo banku struktūrvienību uzraudzību, kuras darbojas eirozonā, - ņemot vērā, ka Latvijas banku sektorā dominē Zviedrijas bankas.

āpat abu valstu valdību vadītāji uzskata, ka Eiropas Savienības līmenī jākoncentrējas uz iniciatīvām, kas uzlabo konkurētspēju un veicina ekonomiskās aktivitātes. Dombrovskis Katainenu informējis, ka šis jautājums būs viena no Latvijas prioritātēm 2015.gadā, kad tā būs prezidējošā Eiropas Savienības valsts.

Viņš informējis, ka šajā laikā Latvija plāno virzīt uz priekšu ES digitālā vienotā tirgus, Baltijas jūras stratēģijas un Austrumu Partnerības iniciatīvas īstenošanu.

Pārrunājot reģionā aktuālos jautājumus, Katainens atzinis, ka sarunās ar Igauniju par reģionālā sašķidrinātās gāzes termināļa būvniecību vienošanās pagaidām nav panākta un abas puses gaida Eiropas Komisijas viedokli par turpmāko virzību šajā jautājumā.
Viesojoties Helsinkos, Dombrovskis ceturtdien tikās arī ar Somijas parlamenta Eiropas lietu komitejas priekšsēdētāju Miapetru Kumpulu-Natri un apmeklēja ikgadējo tūrisma izstādi "Matka 2014", kurā Latvija šogad piedalās partnervalsts statusā, tikās ar latviešu kopienas pārstāvjiem Somijā un Somijas-Latvijas uzņēmēju asociāciju.


Написать комментарий